Magas osztályzatok a sikeres szereplés után a kézilabda Eb-n; Hazatért a marbellai edzőtáborból a Puskás Akadémia

S. T. J.S. T. J.
Vágólapra másolva!
2024.01.27. 23:48
null

 

Ötödik helyen végzett a férfi kézilabda Európa-bajnokságon a magyar férfiválogatott, ezzel minden idők legjobb Eb-eredményét produkálta. A csapat időközben hazaérkezett Németországból, lapunk pedig a szokásoknak megfelelően értékelte a kontinenstornán mutatott teljesítményeket. Nem meglepő, hogy a sikeres szerepléssel összhangban magas osztályzatok születtek, a legjobbnak szakírónk véleménye szerint a világklasszis beálló, Bánhidi Bence és az Eb egyik felfedezettje, a jobbszélső Imre Bence bizonyult, mindketten 8-as osztályzatot kaptak.

Hazatért a marbellai edzőtáborból a Puskás Akadémia. A felcsúti együttes három mérkőzést játszott Spanyolországban: a dán bajnokságban negyedik helyezett Aarhus elleni 3–3-as döntetlennel nyitott, aztán 2–0-ra legyőzte az MLS-ben szereplő kanadai Vancouver Whitecapst, s végül 2–0-ra kikapott a cseh Sparta Prahától. A Puskás 16-szoros válogatottja, Nagy Zsolt lapunknak azt mondta, újra ott kellene lenniük a dobogón, azonban túlzottan ingadozik a formájuk, ráadásul a kilenc hazai bajnokiból az ősszel csak kettőt nyertek meg.

Harmadik görög klubjában szerepel Nagy Gergely: a korábban a Láriszában is játszó magyar kapus a Lamiából a PASZ Janinához szerződött. „Szó sem volt arról, hogy klubot kerestem vagy hogy mindenáron váltani akartam – mondta lapunknak a korábban a Vasasban és a Paksban is védő kapus. – Pechesen alakult az őszi idényem, hiszen eltört az ujjam, két hónapot ki kellett hagynom, közben a csapatnak nagyon futott a szekere – jelenleg a hetedik helyen áll –, így nem volt oka az edzőnek váltani a kapuban. Dolgoztam becsülettel s vártam volna a lehetőségre a tavasszal is – ám érkezett a PASZ Janina hívása.”

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik