Legalább 80 milliót költött a Zenit: Hulk és Witsel érkezett

Vágólapra másolva!
2012.09.03. 21:34
null
Hulk immár a Zenité – nem volt olcsó a megszerzése (Fotó: fc-zenit.ru)
Az orosz labdarúgó-bajnokságban szereplő Zenit Szentpétervár hivatalos honlapján jelentette be Hulk szerződtetését. A Porto brazil válogatott támadója ötéves szerződést kötött új csapatával.

A Zenit hivatalos honlapja nem számol be az átigazolási összegről, de az orosz Szport Ekszpressz szerint mintegy 40 millió euróért vált klubot a 26 esztendős támadó, míg más források 50 millió eurós vételárról cikkeznek.

Hulk a 29-es mezszámot fogja viselni Luciano Spalletti csapatánál, amely hét forduló után vezeti az orosz Premjer-liga tabelláját.

A kiváló fizikai adottságokkal rendelkező Hulk Európa-liga-győztesnek és háromszoros portugál bajnoknak vallhatja magát a Porto játékosaként.

Hulk 2009-ben mutatkozott be a brazil válogatottban, amelynek színeiben eddig 13 mérkőzésen három gólt szerzett, és tagja volt a londoni olimpián ezüstérmet szerző nemzeti csapatnak.

A Zenit Hulk átigazolásának bejelentése után nem sokkal arról is beszámolt hivatalosan, hogy szerződtette a Benfica belga válogatott középpályását, Axel Witselt. A 23 esztendős játékos is ötéves szerződést kötött a szentpétervári klubbal.

A belga válogatott középpályás a hírek szerint 40 millió euróért vált klubot.

Witsel tavaly nyáron 7 millió euróért szerződött a Standard Liége-től Portugáliába, ahol remek teljesítményt nyújtott, így számos nagycsapat figyelmét felkeltette, végül a Zenit nyerte meg az érte folytatott versenyfutást.

Ez azt jelenti, hogy Javi García után újabb értékes játékosát veszíti el a lisszaboni klub.

A Zenit alaposan „belehúzott" az átigazolási időszak hajrájában, hiszen csak a hétfői napon legalább 80 millió eurót költött új játékosok szerződtetésére.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik