Zambia: lázas gólszámlálás, megkérdőjelezik Messi csúcsát

Vágólapra másolva!
2012.12.12. 14:59
A Zambiai Labdarúgó-szövetség jelezte: kitartanak amellett, hogy az idén eddig 86-szor a kapuba találó Lionel Messi nem dönthette meg a világfutball éves gólcsúcsát, mert azt a néhai Godfrey Chitalu tartja 107 góllal. Be is bizonyítják.

Mint arról korábban beszámoltunk, a madridi sportsajtó azt követően hívta fel a világ figyelmét a zambiai Chitalu elfeledett bravúrjára (107 gól 1972-ben), hogy a napokban Lionel Messi, a Barcelona játékosa megszerezte idei 86. gólját, és ezzel – mint arról az európai sajtó beszámolt – megdöntötte Gerd Müller 1972 óta élő csúcsát.Mint arról korábban beszámoltunk, a madridi sportsajtó azt követően hívta fel a világ figyelmét a zambiai Chitalu elfeledett bravúrjára (107 gól 1972-ben), hogy a napokban Lionel Messi, a Barcelona játékosa megszerezte idei 86. gólját, és ezzel – mint arról az európai sajtó beszámolt – megdöntötte Gerd Müller 1972 óta élő csúcsát.

„Márpedig ez a rekord a miénk, a zambiai labdarúgásban számon is tartjuk, sajnálatos módon a világ futballjában feledésbe merült – nyilatkozta a NewsDay Zimbabwe honlapnak a zambiai szövetség szóvivője. – Miközben a világ Messi rekordját csodálja, idehaza arról vitázunk, vajon miért nem vesznek tudomást Godfrey góljairól.”

A zambiai szövetség úgy döntött, hogy független statisztikusokkal átvizsgáltatja Chitalu ama nagyszerű évének mérkőzéseit, és a jegyzőkönyvek alapján minden gólt ellenőriznek.

„S amikor készen leszünk, elküldjük az összesítést az afrikai és a nemzetközi szövetségnek, bebizonyítjuk, hogy Messi rekordja ide, Mülleré oda, az egy esztendőre jutó gólok csúcsát egy afrikai labdarúgó tartja, nevezetesen Godfrey Chitalu” – mondta az illetékes.

Chitalu a Kabwe Warriors színeiben érte el rekordját. A helyi szinten legendának számító labdarúgó – már edzőként – a zambiai válogatottat 1993-ban ért repülőszerencsétlenségben lelte halálát.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik