Vincze Istvánt nem felejtették el Leccében; Priskin Tamás győri tervei

S. T. J.S. T. J.
Vágólapra másolva!
2020.01.19. 22:55
A Nemzeti Sport hétfői számából ajánljuk.

A törökök sztárjátékvezetője, Cüneyt Cakir nyilatkozott a Nemzeti Sport munkatársának Belekben, az ottani bírói kar ugyanis szintén a török Riviérán készül a futballtavaszra. A 43 esztendős FIFA-játékvezető 2010 óta vezet a Bajnokok Ligája csoportkörében, eddig két világbajnokságon és két Európa-bajnokságon sípolt. Természetesen jól ismeri, sőt barátjának mondja Kassai Viktort, és arról is tud, hogy kollégája visszavonult, s Oroszországban kapott új feladatot. Cakir a VAR-rendszerről és az idei Európa-bajnokságról is kifejtette a véleményét.
A törökök sztárjátékvezetője, Cüneyt Cakir nyilatkozott a Nemzeti Sport munkatársának Belekben,
az ottani bírói kar ugyanis szintén a török Riviérán készül a futballtavaszra. A 43 esztendős FIFA-játékvezető 2010 óta vezet a Bajnokok Ligája csoportkörében, eddig két világbajnokságon és két Európa-bajnokságon sípolt. Természetesen jól ismeri, sőt barátjának mondja Kassai Viktort, és arról is tud, hogy kollégája visszavonult, s Oroszországban kapott új feladatot. Cakir a VAR-rendszerről és az idei Európa-bajnokságról is kifejtette a véleményét.

Interjút adott lapunknak Priskin Tamás, aki a Ferencvárostól a másodosztályú ETO-hoz szerződött. Jeles karrier áll a 63-szoros válogatott mögött, immár 17 esztendeje profi futballista. Még 2003. április 26-án, az ETO labdarúgójaként épp az FTC elleni bajnokin debütált az élvonalban. Akkor 16 éves volt. 1–0-ra kaptak ki, a Fradi gólját Tököli Attila lőtte. Priskin, aki aztán két részletben összesen másfél évet töltött a Ferencvárosnál, még legalább három esztendőt szeretne a pályán tölteni, s reméli, hogy győri színekben visszatérhet az NB I-be is.

Leccében járt a 44-szeres válogatott labdarúgó, Vincze István. A hajdani remek balszélső 1988 nyarától két idényen keresztül erősítette az olasz együttest, s most a klub vezetői hívták meg az Inter elleni bajnoki mérkőzésre. Annak idején a csapattársai elmondták Pilunak, ha valaki gólt lő az arrafelé a legfőbb riválisnak számító Barinak, annak örökre helye lesz a szurkolók szívében. S így is lett, hiszen 1990 februárjában a Bari–Lecce csata egyetlen gólját Vincze jegyezte. Hogy szerinte az akkori vagy a mai Lecce erősebb-e, ez is kiderül interjúnkból.

Népsport mellékletünkben felidézzük a Szombathelyi AK 1926. januári madeirai túráját. A január 10. és 23. között vívott hat mérkőzésen öt győzelem és egy döntetlen volt a csapat mérlege. A portugáliai út azonban mégsem emiatt marad emlékezetes, hanem azért, mert a delegáció felkereshette a Montéban 1922. április 1-jén spanyolnáthában elhunyt, s a helyi Miasszonyunk-templom egyik oldalhajójában eltemetett IV. Károly sírját. Az utolsó magyar király előtti tisztelgésről a sportnapilap is részletesen beszámolt akkoriban.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik