MTI 2019.11.13 20:46 Frissítve: 2019.11.13 21:05

Világfutball: a chilei tüntetések miatt nem játszik a válogatott sem

A chilei labdarúgó-válogatott játékosai a hetek óta tartó tüntetések és nyugtalan légkör miatt nem vállalják a jövő keddre tervezett felkészülési mérkőzést Peru ellen.

Aránguiz, a chileiek kapitánya szerint jelen körülmények között nem lehet játszani (Fotó: AFP)
A chilei sportági szövetség közleménye szerint a futballisták szerda reggeli tanácskozásán született meg a döntés, miszerint nem lépnek pályára a barátságos meccsen, amelyre a perui fővárosban, Limában került volna sor. A játékosok már vissza is tértek klubjaikhoz.

Az nem derült ki, miért döntöttek így a abdarúgók, de a Bayer Leverkusen középpályása, Charles Aránguiz úgy fogalmazott, a mérkőzést nem szabad megrendezni, mivel nyugtalanság uralkodik az országban.

Chilében lassan egy hónapja tartanak a kormányellenes és a társadalmi egyenlőtlenségek elleni megmozdulások, amelyek diáktüntetésként kezdődtek október közepén az oktatás, az egészségügy és a nyugdíjrendszer átalakítását követelve. Azóta azonban elfajultak az események, az erőszak miatt már mintegy húsz ember meghalt, és több mint kétezren megsebesültek. Kedden több százezer tiltakozó vonult az utcákra Chile városaiban, hogy azonnali és széles körű reformokat, a többi között a minimálbér megemelését, a gyógyszerek árának leszállítását és új alkotmány kidolgozását követeljék.
2020.02.09 23:52:13

Minden más foci BACSKAI JÁNOS

A Juventus meg sem szerezte Möllert, már eladta, Clough a csizmája miatt nem kért a karmesterből.

2020.02.13 19:41:22

Minden más foci CSINTA SAMU

ALAPVONAL. Sokan azzal is riogatnak, hogy rövidesen kipukkan a hagyományos tv-közvetítések lufija, bár a kását azért sem eszik annyira forrón, mert ez nem pusztán elhatározás kérdése. A váltás jelentős infrastrukturális beruházásokat igényelne.

2020.02.12 20:28:22

Minden más foci THURY GÁBOR

ALAPVONAL. Megette a fene, ha egy-egy labdarúgó vagy edző szeme előtt a pénz, nem pedig a dicsőség lebeg.

2020.02.10 21:37:07

Minden más foci VINCZE ANDRÁS

ALAPVONAL. Jobban örülnék, ha lenne több bátorság kiállni a nemzeti futball ügye mellett, s ha a változások, gyarapodások mértékét nemcsak eurómilliókban, hanem a pályákon felbukkanó aranylábakban határoznák meg.

2020.02.09 21:41:13

Minden más foci SOMOGYI ZSOLT

NS-VÉLEMÉNY. Maradjanak a kispadon, amennyiben erre lehetőségük van.