Világfutball: 9 milliárd euróval csökkent a játékosok értéke

H. T.H. T.
Vágólapra másolva!
2020.04.09. 12:13
null
Továbbra is Kylian Mbappé és Neymar a két legértékesebb labdarúgó (Fotó: AFP)
A koronavírus-járvány alaposan felforgatta a sportvilágot, egyelőre megjósolhatatlan, milyen következményekkel kell számolni a jövőben. A Transfermarkt húsz százalékkal csökkentette a labdarúgók becsült piaci értékét, az 1998-ban és később született játékosok értéke tíz százalékkal csökkent. Mindez azt jelenti, hogy összesen, globális szinten a világ labdarúgóinak értéke kilencmilliárd euróval csökkent.

A Bundesliga legértékesebb játékosának, Jadon Sanchónak a becsült piaci értéke 130 millió euróról 117-re csökkent, míg a 31 éves Robert Lewandowski vételárát 70 millió helyett már csak 56-ra taksálják.

„A tőzsdei árfolyamok zuhantak, számos klub kerülhet csődközeli helyzetbe. Az átigazolási tárgyalások megrekedtek, mivel a legtöbb klub körül sok a bizonytalanság. Jelenleg nehéz elképzelni, hogy a közeljövőben úgy emelkednek az árak, mint az előző években” – fogalmazott Matthias Seidel, a Transfermarkt alapítója.

A jelenlegi értékcsökkenés egy rendhagyó reakció a Transfermarkt részéről, a portál azonban hozzáteszi, nem magától értetődő, hogy minden játékosnak ugyanolyan értékvesztést kell tapasztalnia a válság miatt, így a következő hetekben, hónapokban többször lehet egyéb változtatásra készülni.

A frissített listába nem számoltak azokkal a játékosokkal, akiknek a piaci értékük nem éri el a 300 ezer eurót.

Így csökkent a Bundesligában szereplő csapatok játékosaink értéke:



Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik