Videó: ilyen nincs! 40 méterről ívelt a saját kapujába az Inter játékosa

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2017.07.29. 15:38
null
Ivan Perisic lapos lövése után a labda a bal alsó sarokban kötött ki (Fotó: AFP)
A Premier League-ben címvédő Chelsea 2–1-re kikapott az olasz Internazionalétól a Nemzetközi Bajnokok Kupája (International Champions Cup) elnevezésű felkészülési torna szingapúri állomásán. A mérkőzés nem az eredményről, hanem Geoffrey Kondogbia elképesztő öngóljáról marad emlékezetes.

A Chelsea kezdőcsapatában először kapott helyet a Real Madridtól szerződtetett Álvaro Morata, valamint csereként beállva bemutatkozott az AS Romától érkező Antonio Rüdiger. Az első félidő hosszabbításában az Inter szerzett vezetést, amikor Sztevan Jovetics a kihagyott tizenegyese után a kipattanó labdát a kapuba helyezte.

A második játékrészből nagyjából 15 másodperc telt el, amikor a montenegrói csatár ismét betalált, ám les miatt nem adták meg a gólját. Néhány perccel később Ivan Perisic indult meg a bal szélen, majd pontos és erős lövést eresztett meg a bal alsó sarokba – 2–0 az Inter javára.

A 74. percben aztán elérkeztünk a teljes nyári felkészülési időszak egyik legelképesztőbb jelenetéhez, amikor az Inter középpályása, Geoffrey Kondogbia körülbelül 40 méterről haza akarta gurítani a labdát, ehelyett nagy ívben a saját kapujába emelt Padelli kapus fölött.

A milánóiakat érzékenyen érintette a ritkán látható (ön)gól, utána a Chelsea nagy nyomás alá helyezte a kapujukat, de az eredmény már nem változott. Pedig Michy Batshuayi, a londoniak csatára betalált, ám a játékvezető les címén nem adta meg a gólt – helytelenül.

FELKÉSZÜLÉSI MÉRKŐZÉS
Chelsea (angol)–Internazionale (olasz) 1–2 (0–1)
Szingapúr, Nemzeti Stadion.
CHELSEA:
Courtois – Azpilicueta (Tomori, 89.), David Luiz, Cahill (Clarke-Salter, 89.) – Moses (C. Cuevas, 89.), Fabregas (Pasalic, 89.), Kanté (K. Scott, 89.), M. Alonso (Rüdiger, 54.) – Willian (Musonda, 65.), Batshuayi (Rémy, 89.), Álvaro Morata (Boga, 65.)
INTER: Padelli – D'Ambrosio (Ranocchia, 92.), Skriniar, Miranda (Murillo, 71.), Nagatomo (Ansaldi, 71.) – Gagliardini, Borja Valero (Valietti, 77.) – Candreva (Kondogbia, 58.), Brozovic (Éder, 71.), Perisic (Gabriel, 71.) – Jovetics (Joao Mário, 58.)
Gólszerző: Kondogbia (74. – öngól), ill. Jovetics (45+3.), Perisic (53.)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik