DUDUCZ TIBOR (Dunaszerdahely) 2020.04.04 19:35 Frissítve: 2020.04.04 21:39

Videó: így szólt az új közös és határtalan Nélküled-éneklés

„Aki velünk tart, az nincs egyedül!” – ez volt a mottója a DAC új kampányának, melynek keretein belül szombat délután újra felcsendült számos felvidéki, magyarországi, erdélyi, vajdasági és kárpátaljai településen az Ismerős Arcok Nélküled című dala. Íme, a klub videója az eseményről!

 

,,Az elmúlt időszak eddig nem tapasztalt, új dolgokra tanít bennünket, napról-napra erősebben és saját bőrünkön is megérezzük emberi törékenységünket. A kihívásokkal nem egyszerű megküzdeni, és most mindennél fontosabb az összefogás, összetartozás ereje” – áll a DAC sajtóközleményében.

 
Orbán Viktor videójában Rossi és Dzsudzsák is feltűnik 

Múlt szombaton közösen énekelte a dunaszerdahelyi DAC 1904 klubhimnuszát az egész Kárpát-medence. A klub felhívására számos felvidéki, magyarországi, erdélyi, vajdasági és kárpátaljai sportegyesület és egyéb szervezet csatlakozott, így magyarok tízezrei énekelték egyszerre az Ismerős Arcok Nélküled dalát.

Szétszakítva, mindenki saját ablakából, balkonjáról vagy udvarából, de mégis az összetartozás érzésével.

A sikeren felbuzdulva a felvidéki klub úgy döntött, hogy ma megismétli az éneklést. Az éneklés célja az volt, hogy a határok áténeklésével biztassuk és erőt adjunk egymásnak. A mai éneklésben bekapcsolódott a Dunaszerdahely magyar válogatott játékosa Németh Krisztián, az olimpiai bajnok úszó, Gyurta Dániel és az erdélyi Sepsi OSK tulajdonosa, Diószegi László is. Mindannyian a dallal mondták el, hogy ,,Aki velünk tart, és énekel, az nincs egyedül!”

2020.05.25 21:30:15

Minden más foci MONCZ ATTILA

ALAPVONAL. Elismerem, nem gondoltam arra, hogy a nagy futballrivalizálások kapcsán egészen Sigmund Freudig, a pszichoanalitika atyjáig is eljutok.