Videó: a Lyon kettős mércét emleget a PSG-meccs bírója kapcsán

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2017.09.21. 09:09
null
Nabil Fekir és Neymar (Fotó: AFP)
„Két hasonló szabálytalanság, egy játékvezető, két ítélet” – ezzel a megjegyzéssel tett közzé videót a Twitteren a francia élvonalbeli Olympique Lyon három nappal a Paris Saint-Germaintől elszenvedett 2–0-s vereség után.

 

A Lyon bejegyzésében azt nehezményezi, hogy míg Neymar, a PSG 222 millió euróért szerződtetett brazil támadója sárga lapot sem kapott Nabil Fekir megrúgásáért, addig az előző szezonban, a Nice elleni találkozón az OL csapatkapitánya, Fekir hasonló megmozdulása piros lapot ért. Mindkét mérkőzést Ruddy Buquet dirigálta. A 40 esztendős francia játékvezető a mostani szezonban a Bajnokok Ligájában a Manchester United–Basel találkozón (3–0) fújta a sípot, sőt szeptemberben ő vezette az Anglia–Szlovákia világbajnoki selejtezőt (2–1).

Buquet volt a játékvezető az áprilisi Nice–PSG bajnokin is, amikor a nizzaiak 3–1-re legyőzték a fővárosi együttest úgy, hogy Buquet a 90. percben Thiago Mottát, a 93. percben pedig Ángel Di Maríát állította ki. Ugyancsak Buquet dirigált, amikor a Lyon decemberben 3–1-re nyert a Monaco vendégeként, s a hazaiak a 39. perctől emberhátrányban játszottak Benjamin Mendy piros lapja miatt.

A lyoni egyesület egy második videót is közzétett, amelyben egy elmaradt tizenegyest kérnek számon a bírón. „A szerencse a nagy hatalommal bírókra mosolyog rá” – írta a klub Twitter-oldalán.




Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik