Videó: 96 éves is a pályán, ilyen bevonulást még nem látott a világ

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2016.09.19. 13:24
Különleges bevonulást szervezett a svéd élvonalbeli AIK labdarúgócsapata a Gefle elleni bajnokira: a stockholmi klub lecserélte a bekísérő gyerekeket a legidősebb szurkolókra.

A bekísérők között a legfiatalabb a maga 86 évével az UEFA volt elnöke, Lennart Johansson volt. A klub ezzel a gesztussal mondott köszönetet legidősebb pártoló tagjainak.

„Csodálatos gesztus volt, egészen különleges élmény, hogy bekísérhettem a csapatot. 1936 óta vagyok klubtag” – mondta a Reuters hírügynökségnek a 96 esztendős Ake Jigstedt, aki a legidősebb volt a bekísérők között.

„Az AIK meg szeretné köszönni külön Aina Andersson, Kjell Dahlman, Rune Forsberg, Torsten Höglund, Ake Jigstedt, Lennart Johansson, Nils „Tomten” Jonson, Urban Jönhagen, Thore Nydahl, Sture Seger, Ake Skalmstad és Birgit Svärd közreműködését. Reméljük, nagy élmény volt nekik, hogy bekísérhették a játékosokat” – írta a klub hivatalos honlapján.

A különleges ceremónia után az AIK ajándékot is adott drukkereinek: Eero Markkanen góljával 1–0-s győzelmet aratott. A fővárosi csapat 22 forduló után a harmadik helyen áll az Allsvenskanban a Norrköping és a Malmö FF mögött.

Így vonult be az AIK – gyönyörű tiszteletadás a legidősebb drukkereknek (Fotó: AIK/Magnus Neck)
Így vonult be az AIK – gyönyörű tiszteletadás a legidősebb drukkereknek (Fotó: AIK/Magnus Neck)
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik