Venezuela a legvégén mentett pontot Paraguay ellen

Vágólapra másolva!
2011.07.14. 00:16
null
A paraguayiak örülhetnek a továbbjutásnak (Fotó: Reuters)
Címkék
A B-csoport küzdelmeivel fejeződött be a Copa América csoportköre. Az első találkozón Venezuela már biztos továbbjutóként 3–3-as döntetlent játszott Paraguayjal, amely így szintén a legjobb nyolc közé került. A két legjobb csoportharmadik egyikeként, a négyes élén ugyanis az Ecuadort 4–2-re legyőző Brazília végzett.

 

Alapos változásokon esett át a találkozóra a venezuelai kezdő tizenegy, hiszen már a kezdés előtt nyilvánvaló volt: legrosszabb esetben is az egyik legjobb csoportharmadikként továbbjut a „vörös bor" a legjobb nyolc közé. Nagyot csalódtak viszont a paraguayiak, ha azt gondolták, hogy félvállról veszi a találkozót az ellenfél, hiszen Venezuela az 5. percben megszerezte a vezetést: a paraguayi térfél közepén Néstor Ortigozától elvette a labdát a becsúszó Giácomo di Giorgi, a játékszer Salomón Rondón elé pattant, aki – miután védője, Darío Verón elcsúszott – 17 méterről a kapu jobb oldalába bombázott. 0–1

ÖRÖKMÉRLEG
Paraguay szemszögből: 19 találkozó, 15 győzelem, 2 döntetlen, 2 vereség, 41–15-ös gólkülönbség. A két válogatott Copa-mérlege: 4 meccs, 4–0–0, 16–5.

Öt perc múlva Enrique Vera lőtt nyolc méterről, jobbról a kapu mellé szorongatott helyzetben, a másik oldalon pedig Alexander González 11 méterről a nézők közé „törte ki" a labdát.

A 33. percben egyenlített Paraguay, Antonín Alcaraz révén: egy szabadrúgás után Lucas Barrios fejelt a bal oldali kapufára hat méterről, a kipattanót Darío Verón tette középre, a venezuelai védő, Gabriel Cichero viszont becsúszva éppen Alcarazt hozta helyzetbe, aki pár lépésről a hálóba bombázott: 1–1.

A hajrában újra Venezuela előtt adódott helyzet, de az utolsó pillanatban tisztáztak a védők a gólvonalon, majd a megsérült Roque Santa Cruzt váltotta Nelson Haedo Valdez.

A második játékrész első negyedórájában a mezőnyharc dominált, majd Lucas Barrios a 63. percben megszerezte a vezetést Paraguaynak: egy bal oldali szöglet után Aureliano Torres lőtte rá a rövid ötösről a labdát, amelyet a vetődő Renny Vega éppen a gólvonal előtt egy méterre álló támadó elé paskolt, Lucas Barrios pedig a kapuba sodorta a játékszert. 2–1

Újabb negyedórás, helyzetek nélküli küzdelem után Rondón lőtt 17-ről, középről, Justo Villar azonban nagyon szépen védett a jobb alsónál.

A 86. percben mindenki azt hitte, hogy végleg eldőlt a találkozó, amikor egy jobb oldali szabadrúgást az ötös rövid sarkáról az előrehúzódó védő, Cristian Riveros a kapuba csúsztatott. 3–1

Venezuela viszont nem adta fel! A rendes játékidő legvégén a csereként beállt, magyar származású Fedor Miku szépíteni tudott (3–2), sőt, a ráadás harmadik percében egy jobb oldali szögletet az előrehúzódó kapus, Renny Vega fejjel csúsztatott Grenddy Perozo elé, aki egy szép csukafejessel egyenlített: 3–3.

PARAGUAY–VENEZUELA 3–3

 

 

 

 

 

Venezuela mellett Paraguay is továbbjutott, második legjobb csoportharmadikként, mivel a négyes élén az Ecuadort 4–2-re legyőző Brazília végzett.

COPA AMÉRICA, B-CSOPORT
Paraguay–Venezuela 3–3 (1–1)
Salta, Único-stadion, 13 ezer néző. Vezette: Enrique Osses (chilei)
Paraguay: Villar Alcaraz, Darío Verón, Paulo Da Silva, Aureliano Torres Vera (Jonathan Santana, 71.), Ortigoza, Riveros, Estigarribia (Víctor Cáceres, 85.) Roque Santa Cruz (Haedo Valdez, 42.), Lucas Barrios. Szövetségi kapitány: Gerardo Martino

Venezuela: Vega Cíchero, Rosales, Vizcarrondo, Perozo Orozco (Fedor Miku, 77.), Tomás Rincón, Di Giorgi, Alexander González (Maldonado, 76.) Arismendi (Arango, 64.), Rondón. Szövetségi kapitány: César Farías

Gólszerző: Alcaraz (33.), Lucas Barrios (63.), Riveros (86.), ill. Rondón (5.), Fedor Miku (90.), Perozo (93.)

Sárga lap: Haedo Valdez (75.), ill. Perozo (75.), Maldonado (77.), Jonathan Santana (80.)

A B-CSOPORT VÉGEREDMÉNYE
1. Brazília31
26–4
+25
2. Venezuela
31
24–3
+15
3. Paraguay 3 3 5–5
0 3
4. Ecuador 2
1 2 2–5
-3 1

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik