MTI 2019.03.21 11:42 Frissítve: 2019.03.21 11:59

Vb 2030: a CONMEBOL elnöke bizakodó a rendezést illetően

Alejandro Domínguez, a Dél-amerikai Labdarúgó-szövetség (CONMEBOL) elnöke szerint az argentin, uruguayi, paraguayi, chilei közös pályázat a legesélyesebb arra, hogy elnyerje a 2030-as világbajnokság rendezési jogát.

 

„Azt gondolom, ha a szövetség és a tagországok is végzik a munkájukat, mi vagyunk a favoritok” – fogalmazott szerdán a sportvezető.

A világbajnoki rendezésre eredetileg két országgal, Argentínával és Uruguayjal tervezett pályázni a kontinentális szervezet, ám később Paraguay és Chile is jelezte, szívesen otthont adna vb-mérkőzéseknek. A házigazda-jelölt országok képviselői április 8-án találkoznak Buenos Airesben.

A 11 év múlva esedékes tornára az első vb százéves évfordulóján kerül sor: először 1930-ban, Uruguayban találkoztak a világ legjobbjai.

A jubileumi seregszemle iránt a dél-amerikai országokon kívül eddig ketten jelezték érdeklődésüket: a CONMEBOL képviselőinek várhatóan egy önálló angol, valamint egy marokkói-spanyol-portugál közös pályázattal kell majd megküzdeniük.

A következő, 2022-es világbajnokságot Katarban, míg a 2026-os vb-t az Egyesült Államokban, Mexikóban és Kanadában rendezik.