Utánpótlás: a Puskás Akadémia utazik a Danone Focikupa nemzetközi döntőjére

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2018.06.18. 07:32
A Puskás Akadémia csapata nyerte meg a Danone Focikupa a Gyermekekért torna budapesti, országos döntőjét, így a felcsúti fiatalok képviselhetik Magyarországot a torna jövő évi, spanyolországi nemzetközi döntőjén, amelynek keretében közel 30 ország legjobbjaival küzdhetnek meg az elsőségért.

Budapesten, az országos döntőn a Videoton FC, Orosházi MTK ULE 1913, Szeged 2011, Illés Lurkó, ZTE, Győri ETO, Újpest TE, Békéscsabai Előre SE, HTE Olasz Focisuli, Puskás Akadémia FC, Vasas Kubala Akadémia, DVTK FC csapatai mérkőztek meg egymással az elsőségért. A fináléban a felcsúti Puskás Akadémia csapata győzedelmeskedett, a második helyezett a szombathelyi Illés Lurkó, a harmadik pedig a Vasas Kubala Akadémia lett.

A torna célja az volt, hogy a sporton és a labdarúgáson keresztül egészséges életmódra, valamint kiegyensúlyozott táplálkozásra nevelje a gyerekeket. Éppen ezért a legjobb kapus Lehoczki Bendegúz (Békéscsaba UFC), a legjobb játékos Krupa Zsolt (Puskás Akadémia) és a gólkirály Vajda Milán (Vasas Kubala Akadémia) mellett, a tornán az idén először ítélték oda az „Egészség Bajnoka" címet is, amelyet Szalay Kristóf, a DVTK játékosa nyert el. Ő szerepelt ugyanis a legjobban a Danone és a Magyar Dietetikusok Országos Szövetsége által végzett egészség kvízen. A Fair Play egyéni díjat Amhach Arnold (Videoton FC), míg a Fair Play csapat díjat az Orosházi MTK ULE 1913 kapta.

A Danone Focikupa a Gyermekekért tornát az Emberi Erőforrások Minisztériuma, valamint Szeged, Pécs, Miskolc és Debrecen Megyei Jogú Városok Önkormányzatai is támogatták, emellett sztárlabdarúgók is a program mellé álltak. A kupa nemzetközi nagykövete már több mint 10 éve a legendás labdarúgó, Zinedine Zidane. Magyarországon a Danone Focikupa a Gyermekekért fővédnöke immár harmadik éve Nyilasi Tibor, az MLSZ elnökségi tagja. A gyerekek a torna döntőjén Kiss Lászlóval, a világbajnokságok történetének leggyorsabb mesterhármasát szerző válogatott labdarúgóval, valamint Sass Dani gasztroarccal, a program tiszteletbeli nagykövetével is találkozhattak.

Az országos döntő végeredménye:
1. Puskás Akadémia (Felcsút)
2. Illés Lurkó UFC (Szombathely)
3. Vasas Kubala Akadémia (Budapest, XIII. kerület)
4. ETO FC (Győr)
5. Békéscsaba UFC
6. Videoton FC (Székesfehérvár)
7. DVTK FC (Diósgyőr)
8. ZTE Akadémia (Zalaegerszeg)
9. HTE Olasz Focisuli (Hajdúböszörmény, Debrecen)
10. Szeged 2011
11.Újpesti Torna Egylet (UTE)
12. Orosházi MTK ULE 1913

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik