Ukrajna: a Pool helyett Kínába adták el, 50 millió euróért!

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2016.02.04. 22:07
null
Alex Teixeirát egy ideig biztos nem látjuk az UEFA Bajnokok Ligájában (Fotó: AFP)
Angliában már véget ért az átigazolási időszak, Kínában azonban még csak most kezdenek belelendülni. A Sahtar Doneck labdarúgócsapata eladta Alex Teixeirát, de nem a brazil támadó középpályásért 36 millió eurót kínáló Liverpoolnak, hanem a Csiangszu Szuningnak, 50 millió euróért!


Hosszú hónapok óta téma volt, hogy Alex Teixeira a Sahtar Donecktől a Liverpoolhoz szerződik. Januárban állítólag közel voltak a felek a transzfer nyélbe ütéséhez (az angol csapat 36 millió eurót ajánlott), mégis meghiúsult az átigazolás.

Az ukránok brazilját a Csiangszu Szuning szerződtette 50 millió euróért, így aktiválva a játékos szerződésében szereplő kivásárlási záradékot.

„Így igaz, eladtuk Kínába” – mondta csütörtökön Teixeiráról a Sahtart irányító Mircea Lucescu.

Ezzel Teixeira lett a kínai liga legdrágábban vásárolt futballistája. A (friss) rekordot Jackson Martínez tartotta, a kolumbiai csatárért 42 millió eurót fizetett a héten a Kuangcsou Evergrande.

A román Dan Petrescu által irányított Csiangszu Szuning nemrég 25 millió fontot adott a Chelsea braziljáért, Ramiresért.

Kínában február 26-ig tart az átigazolási időszak, az ázsiai Bajnokok Ligájába február 13-ig lehet regisztrálni az új labdarúgókat.

A Transfermarkt összesítése szerint a kínai élvonal klubjai 350 millió eurónak megfelelő összeget fordítottak játékosvásárlásra a téli átigazolási időszakban.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik