MTI 2019.06.13 22:46 Frissítve: 2019.06.13 22:54

Újpest–Newcastle: a játékosok együtt emlékeztek a VVK-döntőre

Budapesten együtt ünnepelték az 1969-es Vásárvárosok Kupája-döntő ötvenedik évfordulóját az Újpest és a győztes Newcastle United labdarúgócsapatának legendái.

 

A csütörtöki eseményen – amelyen a lila-fehér klub későbbi nagy egyéniségei is tiszteletüket tették – a részvevők pódiumbeszélgetésen elevenítették fel a fél évszázaddal ezelőtti finálét.

A főszervező Újpest 1885 Szurkolói Klub elnöke, Borsche Gábor elmondta az MTI-nek, hogy az angolok mind a kilenc élő játékosa eljött a budapesti ünnepségre, így Robert Moncur, a Szarkák akkori csapatkapitánya is. A legendás lila-fehér csapatot többek között Káposzta Benő, Nagy László, Dunai III Ede, Dunai II Antal, Noskó Ernő és Nyírő István képviselte. Az érdeklődők két részletben hallgathatták meg előbb az angol, majd a magyar csapat játékosainak élménybeszámolóit.

A rendezvény során Matthew Watson-Broughton angol újságíró bemutatta a The amazing journey (Döntősök) című angolul és magyarul is kiadott könyvét, amely a VVK-döntő eseményeit dolgozza fel.

Az 1969-es fináléban az angolok 6:2-es összesítéssel diadalmaskodtak, otthon 3:0-ra, Újpesten 3:2-re nyertek, ez a klub legnagyobb nemzetközi sikere.

2019.06.17 23:15:17

Minden más foci DÓCS ÁKOS

Jay-Jay Okocha a Magyarország elleni olimpiai meccsről, emlékezetes góljairól és Ronaldinhóról is beszélt az NSO-nak.