UEFA: zárt kapu helyett jöjjenek a nők és a gyerekek!

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2014.10.22. 18:45
null
Zárt kapu helyett nők és gyerekek? Az UEFA erről dönthet a közeljövőben (Fotó: Reuters)
A brit PA hírügynökség információi szerint az Európai Labdarúgó-szövetség (UEFA) elnöke, Michel Platini olyan tervezetet nyújtana be a kontinentális szervezet elé, mellyel véget lehetne vetni a zárt kapus mérkőzések gyakorlatának.

Az elképzelés szerint a zárt kapus büntetés helyett megnyitnák a kapukat – de kizárólag a nőknek és a gyerekeknek, akik ingyen mehetnének be a mérkőzésekre. 2011-ben a török Fenerbahcénél bevált ez a módszer, később más országokban is történtek hasonló kísérletek.

„Az elnök egy olyan ötletet javasolt, mely alapján a nők és a gyerekek bemehetnének a meccsekre, így a csapatoknak nem kellene üres lelátók előtt küzdeniük. Egyelőre ez még csak ötlet, ám Platini úr kész megtárgyalni az UEFA-n belül, mivel ez a megoldás kedvezőbb lehet a futball imázsának és a szurkolóknak egyaránt. A nők és gyerekek ingyen léphetnének be, így a kieső jegybevétel megfelelő szankció lenne az érintett klubnak vagy szövetségnek. Törökországban már nagy sikert aratott ez a kezdeményezés" – erősítette meg a hírt Pedro Pinto, az UEFA sajtófőnöke a PA-nek.

Az UEFA a CSZKA Moszkva–Manchester City BL-mérkőzéssel kapcsolatban kiadott hivatalos közleményben is jelezte, kész a zárt kapus meccsek helyett más megoldásokat keresni.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik