UEFA: szívet melengető kampányvideó magyar főszereplővel

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2017.09.28. 11:49
null
Szabó István, az UEFA kampányának főszereplője (Fotó: mlsz.hu)
Az egyenlőségről, a minden játékost összekötő kapocsról és a sport pozitív erejéről szól az Európai Labdarúgó-szövetség (UEFA) új kampánya, amelyben a világ legismertebb játékosai mellett helyet kapott Szabó István, a LÁSS SE vakfocijátékosa is.

Korábbi cikkünkben már megismerkedhettek az egyetlen magyar vakfocicsapattal, amelynek egyik játékosa, Szabó István most az UEFA új kampányának az arca lett.

Az #EqualGame elnevezésű kampány Aleksander Ceferinnek, a szervezet elnökének azon világlátását tükrözi, mely szerint az európai futball irányító szervezetének kiemelten kell kezelnie a társadalmi felelősségvállalás ügyét, és minden eszközzel képviselni az egyenlőség elvét, hiszen a labdarúgás mindenkié.

„Látássérültként születtem, így aztán sosem láttunk focit, de mi is megszerettük. Kétezertíz végén indítottuk el a vakfocicsapatunk, azóta heti rendszerességgel játszunk, kétezertizenkettőben már megkaptuk az első külföldi meghívásunkat Stuttgartból. Úgy veszem észre, a nemzetközi mezőnyben szívesen látnak minket, mert ha ki is kapunk, ha nem megy a játék, akkor is mindig sportszerűek vagyunk, számunkra ez az első.”

„Kezdetben mi voltunk a pofozógépek, de már elkezdtünk fejlődni, előbb a döntetlenek jöttek, aztán el-elkaptunk egy csapatot. Az eredményekkel együtt mi is egyre jobban hangulatba kerültünk, ünnepeltünk, énekeltünk, emiatt szeretnek és respektálnak minket a nemzetközi mezőnyben is” – mondta az mlsz.hu-nak Szabó István a LÁSS SE csapatkapitánya, aki arról is beszélt, hogyan került az UEFA kampányába.

„Az UEFA vallja, hogy a futball mindenkié. Ezért keresték meg az IBSA-t, a vak sportolók nemzetközi szövetségét, akikkel jó kapcsolatunk van, és ők ajánlották a LÁSS SE-t. Ez egy óriási elismerés a vakfocinak, az UEFA egyébként több csapatot is megkeresett, de végül minket választottak. És hogy a csapatból miért pont én? Mert született vak vagyok, de a kezdetektől fogva focizom. Korábban versenyszerűen úsztam, sportoltam rendszeresen, de a foci fogott meg, a foci kedvéért futottam, ezért kondiztam.”

AZ UEFA kampányvideója magyar felirattal

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik