UEFA: a jövő héten dönthetnek a nézők stadionba való visszaengedéséről

MTI MTIMTI MTI
Vágólapra másolva!
2020.09.25. 20:35
null
A budapesti Szuperkupa-mérkőzésen több mint 15 ezer néző volt jelen (Fotó: Szabó Miklós)
Az Európai Labdarúgó-szövetség (UEFA) sikeresnek ítélte a budapesti Puskás Arénában csütörtökön korlátozott számú néző előtt megrendezett európai Szuperkupa-mérkőzés lebonyolítását, ezért már a jövő héten dönthet arról, hogy az égisze alá tartozó versenysorozatokban mikor térhet vissza a közönség a lelátókra.

 

A dpa német hírügynökség meg nem nevezett UEFA-forrásra hivatkozva azt írta, akár jövő csütörtökön, a Bajnokok Ligája csoportkörének sorsolásakor megszülethet a döntés arról, hogy a BL-ben, az Európa-ligában, valamint az Európa-bajnoki pótselejtezőkön és a Nemzetek Ligája-mérkőzéseken hogyan és miként lehetnek jelen nézők.

Az UEFA a budapesti Szuperkupa-meccsről pénteken azt írta, „a szervezés gond nélkül lezajlott”, és kiemelte, a szurkolók elfogadták és betartották a higiéniás előírásokat és minden más, a koronavírus-járvány terjedésének megakadályozására hozott szabályt.

A trófeát a BL-győztes Bayern München hódította el, miután hosszabbítás után 2–1-re legyőzte az Európa-liga címvédő Sevillát. Az összecsapást nagyjából 15 500 néző látta a Puskás Arénában.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik