UEFA: a CAS helybenhagyta a tíz évre szóló kitiltást

MTI MTIMTI MTI
Vágólapra másolva!
2019.07.12. 16:46
null
Hiába ünnepelhetett bajnoki címet a Skënderbeu, jó ideig nem léphet pályára az európai kupaporondon (Fotó: AFP)
A nemzetközi Sportdöntőbíróság (CAS) pénteken helybenhagyta az albán Skënderbeu labdarúgócsapatának tízéves kitiltását az európai kupaporondról, amelyet bundázás miatt kapott.

 

„A testület nagy meggyőződéssel felelősnek találta a Skënderbeu csapatát hazai és kontinentális mérkőzések befolyásolásában” – olvasható a CAS közleményében, amely „arányosnak és igazságosnak” nevezte az európai szövetség ítéletét.

Az UEFA a tízéves eltiltás mellett egymillió eurós pénzbírságot is kiszabott a hétszeres bajnok klubra, amely így minden idők leghosszabb kitiltását kapta.

Bizonyítottnak látták, hogy a csapat 2015-ben két Bajnokok Ligája-selejtezőn, továbbá két Európa-liga-csoportmeccsen követett el szabálytalanságot. Emellett azzal gyanúsítja az egyesületet, hogy 2011 óta nagyjából ötven hazai összecsapáson is fogadási csalást követett el.

Az UEFA már 2016 nyarán ideiglenesen, a teljes vizsgálat lezárultáig egy évre eltiltotta a Skënderbeut – ennek következtében a Ferencváros a második helyezett Partizanival találkozott a BL-selejtezőben, s ki is ejtette a magyar bajnokot –, majd a fegyelmi eljárás végén eddigi legszigorúbb ítéletét hozta meg.

A CAS áprilisban teljes titokban tartotta az üggyel kapcsolatos meghallgatásokat, mivel az UEFA alkalmazottai halálos fenyegetéseket kaptak a vizsgálódásuk során.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik