U21-es Eb: történelmi meccsen lőtt gólt az Újpest játékosa

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2016.10.11. 21:41
null
Enisz Bardhi a csúcson (Fotó: uefa.com)
Enisz Bardhi, az Újpest labdarúgója góllal járult hozzá ahhoz, hogy Macedónia U21-es válogatottja 2–0-ra legyőzte Skóciát kedd este Szkopjéban, és ezzel kijusson az Európa-bajnokságra.

 

A macedón futball mostanáig sem a felnőttek között, sem korosztályos szinten nem jutott túl sikerrel az Európa-bajnokság selejtezőin. A jeget megtörő történelmi mérkőzésen Kire Markoszki a 18. percben szerezte meg a vezetést, Enisz Bardhi a 22. percben lőtte a második gólt. A macedón csapatban pályára lépett egy másik újpesti légiós, Viktor Angelov is.

BARDHI GÓLJA


 

A macedónok a csoportjuk második helyén várták a játéknapot, de a listavezető Izland hazai pályán 4–2-re kikapott Ukrajnától, és ezzel nemcsak az első helyről csúszott le, hanem a másodikról is. Más kérdés, hogy a beelőző Franciaország sem fért be a legjobb négy csoportmásodik közé, így nem jutott tovább.

Az Eb jövő nyári 12-es döntőjébe Anglia, Csehország, Dánia, Macedónia, Németország, Olaszország, Portugália, a címvédő Svédország és Szlovákia jutott ki csoportelsőként a selejtezőből, Lengyelország rendezőként lesz jelen.

A maradék két kvótáért Ausztria, Norvégia, Spanyolország és Szerbia vív majd meg a pótselejtezőn.

Mint ismert, a hétfőn Görögországban vereséget szenvedő magyar válogatott ötödik lett a 4. csoportban. A hatost már korábban megnyerő Portugália kedden Liechtenstein 7–1-es kiütésével zárta szereplését.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik