U17-es Eb: kikaptak, a spanyolokkal játszunk a negyeddöntőben

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2019.05.10. 21:52
null
Az olaszok négy gólt vágtak a spanyoloknak (Fotó. uefa.com)
Az olasz U17-es labdarúgó-válogatott 4–1-re legyőzte az első két meccsén gólt sem kapó Spanyolországot, és hibátlan mérleggel megnyerte a D-csoportot. Ez egyben azt is jelenti, hogy a spanyolok végeztek másodikként, így a C-csoport első helyén záró magyarok velük találkoznak a negyeddöntőben. A kvartett másik mérkőzésén a Dárdai Mártonnal felálló német nemzeti csapat korán hátrányba került, ám végül 3–1-re megverte Ausztriát.

 

A D-csoport rangadóján a csoportelsőség volt a tét: az olaszok csak győzelemmel szerezhették meg az első helyet, míg a spanyoloknak a döntetlen is elég lett volna ehhez.

Az itáliai válogatott egy tizenegyesből szerzett góllal jutott vezetéshez, ám a spanyolok az első félidő utolsó percében egyenlítettek. Az olaszok a fordulás után nem sokkal visszavették az előnyt, majd a hajrában még két gólt szereztek, így végül 4–1-re nyertek, s hibátlan mérleggel a négyesük élén zártak. Ez egyben azt jelenti, hogy hétfőn a magyar válogatott a spanyolokkal, az olaszok pedig a portugálokkal találkoznak a legjobb nyolc között.

A két, pont nélkül álló gárda mérkőzésén már csak a presztízs volt a tét, és kisebb meglepetésre már a 7. percben vezetést szereztek az osztrákok. A fordulás után viszont sebességet váltottak a németek, három gólt vágtak, ezzel megfordították a meccset. A németeknél Dárdai Márton kezdett, ám az 52. percben lecserélték.

U17-ES EURÓPA-BAJNOKSÁG (ÍRORSZÁG)
CSOPORTKÖR, 3. FORDULÓ
D-CSOPORT

Ausztria–Németország 1–3 (Pehlivan 7., ill. Obuz 48., Samardzic 53. – 11-esből, Adeyemi 67.)
Olaszország–Spanyolország 4–1 (Colombo 22. – 11-esből, Moretti 49., Pirola 66., Esposito 89. – 11-esből, ill. Mario Soriano 45.)

A csoport végeredménye: 1. Olaszország 9 pont (9–3), 2. Spanyolország 6 (5–4), 3. Németország 3 (4–5), 4. Ausztria 0 (2–8)

C-CSOPORT
Waterford:
Oroszország–MAGYARORSZÁG 2–3
Longford:
Portugália–Izland 4–2

A NEGYEDDÖNTŐBEN (ágrajz szerint)
Május 12.: Belgium–Hollandia
Május 13.: Magyarország–Spanyolország
Május 12.: Franciaország–Csehország
Május 13.: Olaszország–Portugália

Mindegyik csoportból az első kettő került a május 12-én és 13-án sorra kerülő negyeddöntőbe. A torna öt legjobb csapata kijut az őszi brazíliai U17-es vb-re.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik