U17-es Eb: egyszer már bejött! Izlanddal és Portugáliával egy csoportban

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2019.04.04. 20:08
null
A magyar válogatott Izlanddal, Portugáliával és Oroszországgal találkozik az Eb-n (Fotó: Dömötör Csaba)
Csütörtökön Dublinban kisorsolták az U17-es labdarúgó Európa-bajnokság csoportkörét. A magyar válogatott Izlanddal, Portugáliával és Oroszországgal került egy négyesbe a május 3-tól 19-ig Írországban megrendezendő tornán. Az izlandiak és a portugálok a felnőttválogatottnak 2016-ban szerencsét hoztak, akkor csoportelsőként zárt a magyar csapat.

U17-ES EURÓPA-BAJNOKSÁG (ÍRORSZÁG)
A CSOPORTKÖR BEOSZTÁSA

A-CSOPORT
Írország
Belgium
Csehország
Görögország

B-CSOPORT
Hollandia
Franciaország
Anglia
Svédország

C-CSOPORT
Izland
Portugália
MAGYARORSZÁG
Oroszország

D-CSOPORT
Spanyolország
Olaszország
Németország
Ausztria

„Felemás érzéseim vannak, kerülhettünk volna nehezebb csoportba is, de így is nagyon nehéz ellenfeleket kaptunk, köztük két csoportgyőztest. Nagyon nehéz mérkőzések várnak ránk, de nem reménytelen a helyzetünk. Jó felkészülésre és megfelelő hozzáállásra van szükségünk” – nyilatkozta az mlsz.hu-nak Preisinger Sándor szövetségi edző a helyszínen.

Csoportunkból Oroszország a 2006-os és a 2013-as kiírást is megnyerte. Portugália pedig 2003-ban és 2016-ban ért fel a csúcsra – emlékeztet a szövetség.


TUDNIVALÓK AZ EURÓPA-BAJNOKSÁG LEBONYOLÍTÁSÁRÓL

– Az Európa-bajnokságon a tizenhat válogatottat négy, egyaránt négycsapatos csoportba osztották (az első kalaposak kerültek az első két helyre, a második kalaposak a harmadik és negyedik helyre), melyekből az első két helyezettek jutnak tovább a negyeddöntőbe.

– Az októberi, brazíliai U17-es vb-re a négy elődöntős és a világbajnoki szereplésért rendezendő playoffmérkőzés győztese jut ki. Ezt a találkozót az Eb negyeddöntőjében kieső válogatottak közül az a kettő játszhatja, amely a csoportmeccsek során a legtöbb pontot szerezte.

– A csoportban az első fordulóra május 3–4-én, a másodikra 6–7-én, a harmadikra 9–10-én kerül sor.

– A negyeddöntő (A1–B2, B1–A2, C1–D2, D1–C2) meccseit május 12–13-án rendezik meg.

– Az elődöntőre (az A1–B2 győztese a C1–D2 győztesével játszik, a B1–A2 győztese pedig a D1–C2-es párharcot megnyerővel) és a vb-ről döntő playoffmeccsre május 16-án kerül sor.

– A döntőt május 19-én rendezik meg.

– A kontinensbajnokság mérkőzéseit négy város (Dublin, Waterford, Wicklow, Longford) hét különböző stadionjában rendezik, Dublinban négy helyszínen is láthatnak majd meccseket a szurkolók. A döntőre is a fővárosban, a több mint nyolcezer néző befogadására alkalmas Tallaght Stadionban kerül sor.

A SORSOLÁS

Ezzel véget ért a sorsolás, a mieink Izland, Portugália és Oroszország ellen harcolhatják ki a továbbjutást, ehhez az első kettőben kell végezniük.

Az első helyekre az írek mellett a hollandok, az izlandiak (hozzánk) és a spanyolok kerültek.

Az A-csoport a belgákkal lett teljes, a franciák a B-csoportba kerültek, a mieinkhez a portugálok jöttek, a D-csoportba pedig az olaszok.

Jönnek a harmadikak (köztük mi is). Az A-csoportba a csehek mentek, a B-be az angolok, a mieink a C-be mennek az oroszokhoz, az osztrákokhoz pedig a németek.

Elkezdtük, Görögországot húzták elsőként, az A-csoportba került. A negyedik helyekre még Svédország, Oroszország és Ausztria került.

John O’Shea, a Manchester United korábbi védője is beszédet mondott a nagyszerűnek várt tornával kapcsolatban, előtte pedig megnézhettünk egy kisfilmet róla is.

Donal Conway, az ír szövetség elnöke nyitja meg az eseményt, majd kisfilmet láthatunk a helyszínekről.

Az ír rendezők kicsit megcsúsztak, az ígért 19.15-ös kezdéshez képest 19.35-kor indították el az élő adást Facebook-oldalukon.

TUDNIVALÓK A SORSOLÁS ELŐTT

– Írország rendezőként automatikusan kvalifikálta magát a május 3–19. között rendezendő viadalra.

– A 16-os mezőnyhöz csoportelsőként Olaszország, Hollandia, Anglia, Izland, Spanyolország, Portugália, Belgium és Franciaország csatlakozott, csoportmásodikként pedig Ausztria, Csehország, Németország, Görögország, Oroszország, MAGYARORSZÁG és Svédország.

– A kalapbeosztás ettől csak kicsit tér el, az íreké rendezőként az A1-es hely, a másik hét első kalapos Hollandia, Olaszország, Belgium, Franciaország, Portugália, Spanyolország és Izland lett.

– Ez egyben azt jelenti, hogy Anglia csoportelsősége ellenére is csak a második kalapban kapott helyet Ausztria, Csehország, Németország, Görögország, Oroszország, MAGYARORSZÁG és Svédország mellett.

AZ U17-ES MAGYAR VÁLOGATOTT JELENLEGI KERETE
Kapusok:
Hegyi Krisztián (Illés Akadémia), Vaits Marcell (Puskás Akadémia), Megyeri Gábor (Honvéd-MFA)
Védők:Buna Gábor (Honvéd-MFA), Posztobányi Patrik (Puskás Akadémia), Balogh Botond (MTK Budapest), Orosz Donát (DVTK), Hosszú Zétény (Puskás Akadémia), Horváth Milán (Honvéd-MFA), Dávid Zoltán (Békéscsaba)
Középpályások:Kata Mihály (MTK Budapest), Major Sámuel (Salzburg), Tóth Borisz (DVTK), Kosznovszky Márk (MTK Budapest), Szalay Szabolcs (Illés Akadémia)
Támadók:Zuigéber Ákos (MTK Budapest), Komáromi György (Puskás Akadémia), Molnár Rajmund (Honvéd-MFA), László Dávid (Honvéd-MFA), Németh András (Genk), Kalmár Benedek (Puskás Akadémia)

A 7. CSOPORT VÉGEREDMÉNYE
1. Belgium 33 8–2 +6 9
2. MAGYARORSZÁG 32 1
4–4 0
6
3. Norvégia 31 2 2–5 –3 3
4. Bosznia-Hercegovina
331–4–30
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik