U17-es Eb: csoportelsők a franciák, kiestek az angolok

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2019.05.09. 19:36
Az Írországban zajló U17-es Európa-bajnokság csoportkörének 3. fordulójában a B-csoportban Franciaország legyőzte Hollandiát, így megnyerte a csoportot, ezzel az eredménnyel egyben kiejtette a Svédországot 3–1-re felülmúló Angliát.

A B-csoportban az utolsó kör előtt egyszerű volt a helyzet: Hollandia már biztosan továbbjutott, Svédország biztosan kiesett, s míg Angliának a búcsúzó skandinávokat kellett (volna) a lehető legnagyobb különbséggel elpáholni a továbbjutásért, addig a franciáknak elég volt pontot szerezniük a tét nélkül futballozó hollandok ellen.Hollandia már biztosan továbbjutott, Svédország biztosan kiesett, s míg Angliának a búcsúzó skandinávokat kellett (volna) a lehető legnagyobb különbséggel elpáholni a továbbjutásért, addig a franciáknak elég volt pontot szerezniük a tét nélkül futballozó hollandok ellen.

Nem árulunk zsákbamacskát, az angol mesterterv nem jött össze, sőt, viszonylag hamar elég távol került a megvalósulás lehetőségétől, mivel a franciák a 11. percben már ki is alakították a végeredményt. A svédek ellen triplázó Adil Aouchiche első perces gólja után tíz perccel Nathanael Mbuku lövésével lett 2–0.

Az angolok ugyan az első negyedóra végén megszerezték a vezetést, de a svédek újabb negyedóra múlva egyenlítettek. Majd végül is kiharcolták a győzelmet a szigetországiak, így legalább szépen búcsúztak a tornától.

U17-ES EURÓPA-BAJNOKSÁG, ÍRORSZÁG
CSOPORTKÖR, 3. FORDULÓ

B-CSOPORT
Franciaország–Hollandia 2–0
(Aouchiche 1., Mbuku 11.)
Svédország–Anglia 1–3 (Prica 29., ill. Greenwood 15., Jenks 76., Gelhardt 82.)

A csoport végeredménye: 1. Franciaország 7 pont, 2. Hollandia 6, 3. Anglia 4, 4. Svédország 0

KÉSŐBB
A-CSOPORT
20.00:
Belgium–Írország
20.00:Görögország–Csehország

A csoport állása: 1. Belgium 4 pont, 2. Csehország és Írország 2-2 (mindkettő 2–2-es gólk.), 4. Görögország 1

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik