Tv: több mint 3 millióan látták a magyar futballcsapatok kupaszerepléseit

MTI MTIMTI MTI
Vágólapra másolva!
2013.07.26. 14:30
A közmédia csatornáin összességében 3 millió 316 ezren követték figyelemmel a magyar labdarúgócsapatok európai kupaszereplését.

A Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap pénteken arról számolt be a Nielsen Közönségmérés adatai alapján, hogy a legnézettebb találkozó a Győri ETO FC és a Maccabi Tel-Aviv Bajnokok Ligája-selejtező első felvonása volt. A 2–0-s izraeli sikerrel záruló összecsapás nézettsége 471 ezres volt, a felnőtteknél 12.5 százalékos, a felnőtt férfiaknál 20.4 százalékos közönségaránnyal. A közvetítésbe 1 millió 469 ezren néztek bele legalább egy percre, ez a teljes népesség 16 százaléka. A legnézettebb percnek – az első félidő hajrájában, 21.15-kor – 573 ezres volt a nézettsége.

A kilenc kupamérkőzés valamelyikébe 3 millió 316 ezren néztek bele legalább egy percre, ez a teljes népesség 36.1 százaléka.

A Honvéd és a Debrecen csütörtöki kiesése azt jelenti, hogy most először augusztusban már nem lesz magyar csapat egyik európai kupában sem: a Videoton az Európa-liga selejtezőjében még az első körben búcsúzott a montenegrói Mladoszt Podgorica ellen, míg a Győri ETO FC kedden a Bajnokok Ligájában az izraeli Maccabi Tel-Avivval szemben vérzett el. Az eddigi negatív rekord 2011-ben született, akkor a Paks utolsó állva maradt magyar együttesként az El selejtezőjének 3. fordulójában, augusztus 4-én a skót Hearts ellen esett ki.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik