Tragédia: tűz ütött ki a Flamengo edzőközpontjában, tíz tini meghalt

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2019.02.08. 11:55
null
Ez maradt az épületből a tűz után (Fotó: g1.globo.com)
Tíz ember meghalt és három megsérült, köztük egy súlyosan, amikor a brazil élvonalban szereplő Flamengo edzőközpontjában tűz ütött ki. A helyszíni riportok szerint 14 és 17 év közötti gyerekek, valamint felügyelőik aludtak a központ tűz által sújtott területén. Az áldozatokat azonosították, mindannyian 14–16 éves futballisták. A tüzet egy rövidzárlatos légkondicionáló okozta.

A tűz helyi idő szerint hajnalban 5 óra után 10 perccel ütött ki. A tűzoltók gyorsan a helyszínre érkeztek, így nem terjedtek tovább a lángok, és nagyjából két óra után sikerült eloltani az épületet. A sportközpont Rio de Janeiro nyugati részén fekszik, amit a szerdai viharos időjárás leginkább sújtott, így lehetséges, hogy ennek köze lehet a tűz keletkezéséhez.

A brazil Globo tudósításai szerint tíz ember meghalt és három megsérült, köztük egy súlyosan. A halálos áldozatokat azonosították, mindannyian 14 és 16 év közötti futballisták voltak, akik vagy a Flamengo játékosai voltak, vagy próbajátékra érkeztek.

Az oltásban részt vevő tűzoltók szerint nagyjából 25-30 ember tartózkodott a helyszínen, amikor felcsaptak a lángok a szobák környékén. A tűz elzárta a kijáratot, így nem mindenki tudott kimenekülni.

A központ tűz által sújtott részén 14 és 17 év közötti gyerekek és felügyelőik aludtak. A három sérült egy 14 éves, valamint két 15 éves fiú, őket a helyi kórházba szállították. Az egyik 15 esztendős fiú állapota a legsúlyosabb, teste 40 százaléka megégett, őt azonnal a műtőbe vitték.

Az egyik édesanya szerint a pénteki edzést elhalasztották, így sokkal kevesebben voltak az edzőközpontban, mivel csak azok a sportolók maradtak éjszakára, akik nem Rióban élnek.

Az edzőközpontot tavaly újították fel, a tüzet egy rövidzárlatos légkondicionáló-készülék okozta. Az ügyben nyomozás zajlik. A brazil kormány háromnapos gyászt rendelt el.

A történtek miatt a Flamengo–Fluminense hétvégi bajnoki mérkőzést elhalasztották.

Több futballista, köztük Vinícius Júnior is üzent a közösségi oldalán. A Real Madrid 18 éves brazilja a Flamengo akadémiáján nevelkedett, így érthető, hogy érzékenyen érintik a történtek.

Visszaemlékeztem azokra az éjszakákra, melyeket a sportközpontban töltöttem, és libabőrös lettem. Még mindig nem hiszem el, de mindenkiért imádkozom. Isten áldja az összes érintett családot!” – írta közösségi oldalán a futballista

 

Vinicius Jr on Twitter

Só de lembrar as noites e dias que passei no ct, é de arrepiar. Ainda sem acreditar, mas em oração por todos! Que Deus abençoe a família de cada um!


 

 

 

Alig maradt valami az épületből a tűz után (Fotó: g1.globo.com)
Alig maradt valami az épületből a tűz után (Fotó: g1.globo.com)
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik