Tragédia: az autójában lőtték agyon az Anzsi 20 éves játékosát

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2015.01.04. 13:29
null
Gaszan Magomedov (jobbra) mindössze 20 éves volt (Fotó: sports.ru)
Szörnyű tragédia rázta meg az orosz futballvilágot: agyonlőtték az Anzsi Mahacskala 20 éves játékosát, Gaszan Magomedovot. A fiatal középpályás otthonának közelében autózott, amikor gépfegyverrel tüzet nyitottak rá. A labdarúgót azonnal kórházba szállították, de a mentőben életét vesztette.

Az Anzsi – amelynek Dzsudzsák Balázs is játékosa volt 2011 és 2012 között – hivatalos honlapján közölte, hogy egyelőre senkit nem tartóztattak le az ügyben. Más sérültekről nem szólnak a jelentések.

„Együtt gyászolunk mindenkivel, aki közel állt Gaszanhoz. Bízom benne, hogy a rendőrség mielőbb elkapja a gyilkosokat, akik megkapják a büntetésüket” – mondta Szergej Korablev, az orosz másodosztályú labdarúgó-bajnokság élén álló Anzsi vezetője.

A tragédia a dagesztáni régióban történt, ahol nem ritkák a fegyveres összecsapások az orosz rendvédelmi erők és az iszlamista felkelők között.

Az Anzsi néhány éve még az orosz bajnoki címért küzdött, de azóta kiesett az élvonalból, miután Szulejman Kerimov orosz milliárdos nem támogatja a klubot.

A klub évekig Moszkvában helyezte el sztárjátékosait, mint például Samuel Eto'ót vagy éppen Dzsudzsák Balázst a dagesztáni konfliktusok miatt.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik