Törökország: Quaresma megúszta – ennyi meccsről tiltották el

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2018.03.07. 11:53
A Török Labdarúgó-szövetség fegyelmi bizottsága ötmeccses eltiltással és 22 ezer török lírás (csaknem 1.5 millió forint) pénzbírsággal sújtotta Ricardo Quaresmát, a Besiktas portugál labdarúgóját, akit a Fenerbahce elleni Török Kupa-elődöntő első mérkőzésén (2–2) ütésért kiállított a játékvezető.

A 34 éves kiválóság az ötmérkőzéses eltiltásából egyet már letöltött, így még négy találkozót kell kihagynia, de a Fener elleni párharc április 17-i visszavágóján már pályára léphet. A Besiktasnál úgy vélik, Quaresma büntetése túlzó, ezért 12 oldalas beadvánnyal fellebbeznek a TFF-nél a futballista eltiltása ellen.

Mint arról beszámoltunk, a portugál válogatott szélsőt azért állította ki Firat Aydinus játékvezető a két csapat március elsejei mérkőzésén, mert megütötte Souzát, a Fener játékosát, de legalábbis ütőmozdulatot tett felé.

Quaresma ezt nem így gondolta, odarohant a földön fekvő brazilhoz, hogy számonkérje rajta, miért színészkedik. A Besiktas kiválóságánál szemmel láthatóan elszakadt a cérna, csapattársai és a Fenerbahce játékosai sem tudták megnyugtatni. Olaj volt a tűzre, hogy a vendégek egyik játékosa a dulakodás során ellökte Pepét, akinek Quaresma a védelmére kelt, és Mehmet Ekicit is megütötte.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik