Törökország: ősi riválisa otthonában lett bajnok a Galatasaray

Vágólapra másolva!
2012.05.12. 20:21
null
A Galata-játékosok ünnepeltek, a meccs után a Fener-fanatikusok átalakították a stadiont (Fotók: Reuters)
Címkék
A Galatasaray nyerte meg a török labdarúgó-bajnokságot, miután a bajnoki címért zajló rájátszás utolsó, szombat esti mérkőzésén számára kedvező eredményt, 0–0-s döntetlent ért el az ősi rivális Fenerbache otthonában.

Issiar Dia a 65. percben megkapta második sárga lapját, de csak negyedórát kellett emberhátrányban futballoznia a Fenernek, tekintettel arra, hogy a felforrósodó légkörben – az utolsó húsz percben tíz sárgát osztott ki a játékvezető a többször dulakodásba keveredő játékosoknak – Tomás Ujfalusi, a Galata cseh védője is „bepirult".

Gól ezt követően sem született, ami a rangadót pontelőnnyel váró Galatasaraynak kedvezett,

A rájátszásos rendszernek köszönhetően a két csapat négyszer találkozott ebben a bajnoki szezonban, egyszer a Galata (3–1), egyszer a Fener (2–1) nyert, két mérkőzés döntetlennel (2–2, 0–0) ért véget.

A Galatasaray 2008 után lett újra bajnok, és mostani elsőségével utolérte a török ranglistát 18 aranyéremmel vezető Fenerbahcét.

A mérkőzésnek (ez várható volt) lett utóélete is: több száz feldühödött Fener-fanatikus rohant a gyepre, és csapott össze a rohamrendőrökkel. A szurkolók székeket törtek és dobáltak, majd pirotechnikai eszközökkel is megsorozták a rendfenntartókat, akiknek nem kellett több: könnygázzal lefújtak mindent és mindenkit.

Mindenesetre ez a Galatasaray drukkereit a legkevésbé sem zavarta, a sárga-pirosak fiesztát rendeztek Isztambulban. A Galatasaray a 2010–2011-es idényben megdöbbentően rosszul szerepelt, csak a nyolcadik helyen zárt – most alighanem jóvátették az előző szezonbeli „vétséget” a szurkolók előtt.

A Galatasaray a 2012–2013-as BL csoportköréből indul, a Fener a harmadik selejtezőkörből. El-induló a Trabzonspor, a Besiktas, illetve a Bursaspor. A gólkirály hatalmas fölénnyel, 32 góllal a Trabzonspor csatára, Burak Yilmaz – hárman tizenöt góllal követik...

TABELLA, EREDMÉNYEK ITT!

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik