MTI 2020.04.06 13:00 Frissítve: 2020.04.08 04:00

Törökország: Falcao előbb futballozni nem akart, most a bércsökkentés ellen lázad

A Galatasaray kolumbiai válogatott labdarúgója, Radamel Falcao nem ért egyet a csapatnál elrendelt fizetéscsökkentéssel, és távozni készül a török klubtól az Ajansspor értesülése szerint.

Falcaónak a hírek szerint nem tetszik a bércsökkentés (Fotó: AFP)

 

A török újság úgy tudja, hogy a 34 esztendős támadó, akinek a bére csaknem 6 millió euró az isztambuliaknál, a katari al-Szaddhoz menne, amelynél az FC Barcelona korábbi játékmestere, Xavi a vezetőedző. Állítólag az arabok már kapcsolatba is léptek Falcaóval, akinek 10 millió eurót ígérnek évi fizetésként.

A csatár a koronavírus-járvány miatt szünetelő bajnokságban 14 alkalommal szerepelt a Galatasarayban, s kilenc gólt szerzett. A kolumbiai válogatottban 2007 óta 89 alkalommal jutott szóhoz, és 34-szer volt eredményes.

Emlékezetes, Falcao a török bajnokság leállítása előtti napokban (John Obi Mikel mellett) az egyik leghangosabb szószólója volt a liga felfüggesztését kérő játékosoknak, többek között a Twitteren kritizálta a liga vezetőit.

2020.05.25 21:30:15

Minden más foci MONCZ ATTILA

ALAPVONAL. Elismerem, nem gondoltam arra, hogy a nagy futballrivalizálások kapcsán egészen Sigmund Freudig, a pszichoanalitika atyjáig is eljutok.