Topolya: támadás a szurkolóik ellen, a klub tiltakozik

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2019.08.19. 20:18
null
A kék mezes topolyaiak két góllal vezettek a 2–2-re végződő rangadón (Fotó: FK TSC Facebook)
Címkék
Szomorú utójátéka volt a Vojvodina–Topolya SC rangadónak a szerb labdarúgó-bajnokság élvonalában: az 5. forduló vasárnapi derbije után – az addig százszázalékos két csapat 2–2-re végzett egymás ellen, a 0–2-ről felálló újvidékiek a 96. percben egyenlítettek – megtámadták a TSC szurkolóinak egy csoportját Temerinben.

A topolyai klub hétfőn közleményben ítélte el a történteket. Ezt idézzük:

„A TSC LK határozottan elítéli a szurkolókat ért támadást Temerinben

A topolyai TSC Labdarúgó Klub a legszigorúbban elítéli a klub szurkolóit ért támadást, amely vasárnap este történt Temerinben, és felszólítja az illetékes hatóságokat, hogy a lehető legrövidebb időn belül kerítsék kézre és vonják felelősségre az elkövetőket.

A TSC szurkolóinak egy kisebb csoportját eddig ismeretlen tettesek megtámadták Temerinben, amikor a vasárnap esti Vojvodina elleni mérkőzés után hazafelé tartottak. Két szurkolót fejsérülésekkel az újvidéki sürgősségire szállítottak, ahol ellátták őket. A temerini támadás során egy személyautóban is anyagi károk keletkeztek.

A TSC mindig a fair play szabályait hirdeti és azok szerint cselekszik, így szigorúan elítéli az erőszakot, amelyre a szurkolói szenvedély sem lehet magyarázat.

A TSC szurkolói csoportja egy relatív kis közösség, akik követik a csapatot és buzdítják őket. A klub nagyon jó együttműködést ápol a szurkolóival és mindent meg fog tenni annak érdekében, hogy megvédje őket az ilyen és hasonló támadásoktól.”

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik