Topolya: sikerült rendbe hozni a védekezést

Vágólapra másolva!
2020.09.29. 16:29
null
Borisz Varga (szemben) a védelem egyik fontos tagja (Fotó: fktsc.com)
Szabó Zoltán vezetőedző a jelek szerint gatyába rázta a szerb élvonalban szereplő Topolya védelmét.  

 

A szerb Szuperliga első hét fordulójában és a román FCSB elleni Európa-liga-selejtezőn a Topolyai SC összesen 22 gólt kapott, ami 2.75-ös meccsenkénti átlag. A legutóbbi két fellépésén azonban mindössze egyet, vagyis Szabó Zoltán vezetőedző a jelek szerint megtalálta a védelem legmegfelelőbb összeállítását. A bajnokságban a hetedik forduló után a kapott gólok számát tekintve a TSC 16-tal a második helyen állt, holtversenyben a belgrádi Raddal. Mint ismert, az előző idényben a gárda remekül védekezve (harminc bajnokin 34 kapott gól) újoncként az előkelő negyedik helyen végzett.

Az idén a hetedik forduló és a román FCSB elleni El-mérkőzés után (amelyen a TSC hat gólt lőtt, de ugyanennyit kapott, és végül tizenegyesekkel kiesett) Szabó Zoltán a Nemanja Petrovics, Goran Antonics, Filip Babics, Borisz Varga négyesnek szavazott bizalmat a hátvédsorban, ami meg is hozta az eredményt. A Topolya Szabácson 4–1-re nyert a Macsva ellen, majd ugyanezzel a védelemmel a szabadkai Szpartakot 3–0-ra megverte, jóllehet a kapott gól nélküli záráshoz kellett a büntetőt hárító Nenad Filipovics bravúrja.

A támadással mindeközben nincs probléma, mert annak ellenére, hogy Szilágyi Vladimir, az előző bajnokság társgólkirálya legtöbbször csak csereként lép pályára, a TSC már 21 gólt szerzett. Ennél többel csak a címvédő és listavezető Crvena zvezda (31), valamint a második helyezett Partizan (24) büszkélkedhet.

SZUPERLIGA
Az élcsoport 9 forduló után:
1. Crvena zvezda 27 pont, 2. Partizan 21, 3. Vojvodina 20, ...9. Topolya 14

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik