TŐKE JÁNOS (Zenta) 2019.11.03 17:33 Frissítve: 2019.11.03 17:48

Topolya: Lukics duplázott, és a góllövőlista élére állt

A Szerb Szuper Liga őszi idényének utolsó fordulójában jó iramú mérkőzésen a Topolyai Sport Club megszerezte nyolcadik győzelmét: a topolyai labdarúgócsapat Nenad Lukics duplájával 2–0-ra nyert a nisi Radnicski ellen, ezzel megőrizte ötödik helyét a táblázaton.

Fotó: fktsc.com

 

Az első húsz percben egy nagy helyzet adódott a hazaiak előtt adódott, azonban Szilágyi Vladimirnek közelről nem sikerült megszereznie a vezetést a TSC-nek. Az első félidő derekán a vendégek közül Filip Knezsevics próbálkozott meg távoli lövéssel, amelyet Filipovicsnak sikerült szögletre ütnie. Az első félidőben az igen erős szél a vendégeket segítette, s igyekeztek is kihasználni ezt, ám gól nem született a játékrészben.

A folytatásban a TSC azonnal átvette a kezdeményezést, s a 48. percben ennek meg is lett az eredménye: Dejan Milicsevics fejesét a vendégek kapusa bravúrral hárította, a kipattanó Szilágyi elé került, aki okosan középre passzolt, s a jól helyezkedő Nenad Lukics közelről a hálóba lőtt. A topolyai csatárnak ez volt a nyolcadik gólja az idényben, ezzel egy találatra megközelítette a nisi Sztefan Mihajlovicsot.

A mérkőzés hajrájában a vendégvédők a felezővonalnál elveszítették a labdát, amelyre Lukics csapott le, egészen az ellenfél kapujáig loholt vele, s okosan ellőtte a kapus mellett a labdát – megszerezte saját és csapata második gólját, s nem mellékesen holtversenyben a góllövőlista élére állt. 2–0

A bajnokság a hétvégén már a tavaszi idénnyel folytatódik: a 16. fordulóban a TSC ismét Zentán lép pályára, ezúttal a Vozsdovac ellen, amelyet a szerb bajnokság első fordulójában 2–1-re legyőzött. A belgrádi együttes tizenöt forduló alatt huszonhét pontot gyűjtött, s a hatodik helyen várja a TSC elleni találkozót.

2020.09.27 23:46:59

Minden más foci MALONYAI PÉTER

ALAPVONAL. Nem mellesleg szponzorom is volt, azaz inkább mecénásom, még ha nem is tudta. A nagyapámra mindenben számíthattam, visszatérően javasoltam neki, hogy kössünk üzletet, én adok neki öt forintot, ő ad helyette egy tízest.

2020.09.27 16:49:19

Minden más foci DUDUCZ TIBOR (összefoglaló), RUSZNÁK GYÖRGY (percről percre)

A kupapofon után a Dunaszerdahely hazai pályán kétgólos sikert aratott a Trencín ellen.

2020.09.26 18:33:14

Minden más foci H. D.

Hiába egyenlített emberhátrányban a vendégcsapat, sorozatban harmadszor nyert az NK Osijek.

2020.09.26 15:19:06

Minden más foci TŐKE JÁNOS (összefoglaló, percről percre)

A házigazda TSC 3–0-ra nyert a fordulót a negyedik helyről váró Szpartak Szubotica ellen.

2020.09.25 16:15:41

Minden más foci BOROS MIKLÓS (összefoglaló), BACSKAI JÁNOS (percről percre)

Először nyert ebben az idényben a Sepsi, amely idegenben egygólos hátrányból fordított a Voluntari ellen.