TŐKE JÁNOS (Zenta) 2019.11.03 17:33 Frissítve: 2019.11.03 17:48

Topolya: Lukics duplázott, és a góllövőlista élére állt

A Szerb Szuper Liga őszi idényének utolsó fordulójában jó iramú mérkőzésen a Topolyai Sport Club megszerezte nyolcadik győzelmét: a topolyai labdarúgócsapat Nenad Lukics duplájával 2–0-ra nyert a nisi Radnicski ellen, ezzel megőrizte ötödik helyét a táblázaton.

Fotó: fktsc.com

 

Az első húsz percben egy nagy helyzet adódott a hazaiak előtt adódott, azonban Szilágyi Vladimirnek közelről nem sikerült megszereznie a vezetést a TSC-nek. Az első félidő derekán a vendégek közül Filip Knezsevics próbálkozott meg távoli lövéssel, amelyet Filipovicsnak sikerült szögletre ütnie. Az első félidőben az igen erős szél a vendégeket segítette, s igyekeztek is kihasználni ezt, ám gól nem született a játékrészben.

A folytatásban a TSC azonnal átvette a kezdeményezést, s a 48. percben ennek meg is lett az eredménye: Dejan Milicsevics fejesét a vendégek kapusa bravúrral hárította, a kipattanó Szilágyi elé került, aki okosan középre passzolt, s a jól helyezkedő Nenad Lukics közelről a hálóba lőtt. A topolyai csatárnak ez volt a nyolcadik gólja az idényben, ezzel egy találatra megközelítette a nisi Sztefan Mihajlovicsot.

A mérkőzés hajrájában a vendégvédők a felezővonalnál elveszítették a labdát, amelyre Lukics csapott le, egészen az ellenfél kapujáig loholt vele, s okosan ellőtte a kapus mellett a labdát – megszerezte saját és csapata második gólját, s nem mellékesen holtversenyben a góllövőlista élére állt. 2–0

A bajnokság a hétvégén már a tavaszi idénnyel folytatódik: a 16. fordulóban a TSC ismét Zentán lép pályára, ezúttal a Vozsdovac ellen, amelyet a szerb bajnokság első fordulójában 2–1-re legyőzött. A belgrádi együttes tizenöt forduló alatt huszonhét pontot gyűjtött, s a hatodik helyen várja a TSC elleni találkozót.

2019.11.12 20:16:25

Minden más foci CSINTA SAMU

ALAPVONAL. Azonosulás a régi nagyokkal, nyomaik felkutatása lehet az első olyan gesztus, amely révén újra igazi nagyváradi identitással felvértezett futballcsapata lehet a városnak.

2019.11.12 12:10:57

Minden más foci nemzetisport.hu

Sokan máris úgy gondolják, a spanyol hölgy a PSG-sztár új kedvese.