Topolya: a szerb oldalak cselekvésre szólítanak Szilágyi miatt

TŐKE JÁNOS (Zenta)TŐKE JÁNOS (Zenta)
Vágólapra másolva!
2020.06.04. 20:13
null
Szilágyi Vladimirt a szerbek is szívesen látnák nemzeti csapatukban
Egyes szerb oldalak cselekvésre szólítják fel Ljubisa Tumbakovics szövetségi kapitányt a TSC-t erősítő Szilágyi Vladimir meghívása miatt, mielőtt még késő lesz.

 

A szerb sajtó alapvetően keveset ír a Szuperligában újoncként kiemelkedően teljesítő, három fordulóval a zárás előtt a tabella negyedik helyén álló Topolyai Sport Clubról – most viszont... Szilágyi Vladimir, a TSC 27 esztendős szerb csatára a héten interjút adott lapunknak, és a június 3-án megjelenő cikkünket számos szerbiai oldal átvette.

A B92 honlapja, a Kurir napilap, a Meridian fogadóiroda weboldala, valamint a Teleks.info honlap egyaránt szemlézte a Nemzeti Sport cikkét, kiemelve Szilágyi Vladimir mondatait, hogy mennyire jól érzi magát Szerbia egyik legszervezettebb klubjánál, ahol minden adva van a jó eredmények eléréséhez. A helyi sajtó előszeretettel idézte a részt, amelyben a góllövőlista éllovasa arról beszélt, hogy az őt érő igazságtalanságok miatt korábban közel állt labdarúgó-pályafutása befejezéséhez, szülei hatására azonban végül a folytatás mellett döntött.

Újvidéken át Európába

Az újvidéki Proleter elleni győzelemmel a Topolyai SC karnyújtásnyira kerülhet a szerb Szuperligában az egyesület történelmi sikerétől, az európai kupaszereplést érő negyedik helyen zárástól – két fordulóval a bajnokság vége előtt. Ha a jelenleg is a negyedik helyen álló, december közepe óta veretlen, a legutóbbi öt fordulóban egyaránt nyerő újonc TSC pénteken megveri a Proletert, az ötödik helyezett Csukaricski pedig másnap nem győz hazai pályán az Indjija ellen, biztos, hogy Szabó Zoltán vezetőedző együttese nem végez a negyediknél rosszabb helyen. A Proleter egyébként a 11. helyen tanyázik a 16 csapatos élvonalban, s mivel az idényben nem lesznek kiesők, neki nincs különösebb tétje a hátralévő három bajnokinak.

„Győzni megyünk pénteken Újvidékre, mert meg akarjuk tartani negyedik helyünket. A héten visszafogottabb edzéseket tartottunk, hogy megmaradjon csapatunk jó erőnléte a hátralévő mérkőzésekre” – jelentette ki újságírók előtt Szilágyi Vladimir, a Topolya csatárcsillaga. A Proleter elleni csata után, a Szuperliga utolsó előtti fordulójában a már bajnok Crvena zvezdát fogadja a TSC, majd a nisi Radnicski otthonában zárja fennállása első élvonalbeli idényét – jó eséllyel Európa-liga-indulóként.

Leginkább természetesen a középcsatár Magyarországra kerülését firtató kérdése foglalkoztatta a szerb lapokat, Szilágyi ugyanis elmondta a Nemzeti Sportnak: ha megkapná a magyar állampolgárságot, és meghívást kapna a magyar válogatottba, örömmel mondana igent. Nos, a Kurir és a Teleks.info erre felszólította a szerb nemzeti csapatot irányító Ljubisa Tumbakovicsot, hogy azonnal cselekedjen, s hívja meg a válogatottba Szilágyit, mielőtt más lecsap rá. A szakvezető egyelőre nem reagált, de úgy tudjuk, hamarosan élőben nézheti meg a TSC gólvágóját, méghozzá június 14-én Zentán, amikor a Topolya a már bajnok Crvena zvezdát fogadja a bajnokság utolsó előtti fordulójában.

Ha egy-egy szerb sportoló esetében felvetődik az országváltás, egyszersmind a másik ország válogatottjában szereplés lehetősége, a közvélemény általában nyomdafestéket nem tűrő stílusban reagál rá, ezúttal azonban más a helyzet. A szerb sajtóban megjelenő cikkek alatti hozzászólások kilencven százaléka pozitív, vagyis a sportkedvelők nem látnak kivetnivalót a Szilágyi Vladimir által elmondottakban, az olvasók sok szerencsét kívánnak további pályafutásához. Sőt, többen kiemelték a játékos érett gondolkodásmódját, amely szerintük egyúttal meg is magyarázza, miért ő áll a bajnoki góllövőlista élén 15 góllal.

SZUPERLIGA
AZ ÉLCSOPORT 27 FORDULÓ UTÁN

1. Crvena zvezda 72 pont – már bajnok, 2. Partizan 61, 3. Vojvodina 56, 4. Topolya 53

„Gólkirály akarok lenni”

A héten a lapunknak adott interjújában Szilágyi Vladimir kiemelte, nem elégszik meg a bajnokságban eddig szerzett góljai számával (15), inkább még többet lő, mert ahogy fogalmazott: „Gólkirály akarok lenni.”

Nos, a topolyai együttest 2016 januárja óta erősítő, 27 esztendős szerb középcsatár – akinek nagypapája révén magyar vér is csörgedez az ereiben – alighanem élete formájában futballozik, meg sem kottyant neki a vírushelyzet miatt elrendelt kényszerszünet. A „visszatérés” után egyből duplázott a Javor 6–1-es legyőzésekor, a szünet előtti három bajnoki fellépésén egyaránt szerzett egy-egy gólt.

Jelenlegi szerződése a következő idény végéig érvényes a TSC-nél, de aligha marad ott sokáig. Információnk szerint már a télen is voltak kérői, de akkor a maradás mellett döntött, és milyen jól tette, mert 2020-ban bizonyosan feljebb srófolta piaci értékét. A Transfermarkt jelenleg 650 ezer euróra becsüli az oldal szerint menedzser nélküli labdarúgót, aki bevallottan szeretné próbára tenni tudását légiósként. (K. J.)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik