Top 20: Pool? MU? PSG? Kié a legértékesebb fiatal játékos?

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2015.07.07. 11:14
null
Sterling, Marquinhos és Depay a dobogón, Kovacic a top 10 -ben (Forrás: Reuters)
Egy vizsgálat szerint Raheem Sterling, a Liverpool támadója a jelenlegi legértékesebb fiatal labdarúgó.

 

A Soccerex Football Value Index az Európában futballozó, 21 évnél fiatalabb játékosokat vizsgálta. Sterling értékét 35 millió fontra taksálják. A Liverpool ezen a nyáron már visszautasított egy a tehetséges támadóért tett ajánlatot, a Manchester City 40 millió fontot kínált.

A második helyre a Paris Saint-Germain brazil hátvédje, Marquinhos került, míg a harmadik a Manchester United nyári holland szerzeménye, Memphis Depay lett. A közzétett húszas listán tizenhét játékos született Európában, három a kontinensen kívül.

A játékosok piaci értékének kalkulálásakor szerepet játszott az életkor, a poszt, a jelenlegi klub, a jelenlegi szerződés időtartama, a válogatottság száma, a pályán töltött percek, gólok, sérülések és a technikai képzettség.

A listában Sterling mellett még három angol játékos is található, Luke Shaw (Manchester United, 17 millió font) a 9., John Stones (Everton, 11.8 millió font) a 16. és Calum Chambers (Arsenal, 10.5 millió font) a 19. helyen végzett. A második legnagyobb számban képviselt nemzet a francia (3), majd a spanyol és a belga következik (2-2). A Premier League-ből összesen hét játékos fért be a top 20-ba.

A Serie A-ból két labdarúgó is bekerült a top 10-be. Domenico Berrardi (Juventus és Sassuolo, 21 millió font) épphogy lecsúszott a dobogóról, míg Mateo Kovacic (Inter, 18 millió font) a hetedik helyen zárt.

A Bundesligát egyetlen játékos, a Leverkusen szabadrúgás-specialistája, Hakan Calhanoglu (Leverkusen, 19 millió font) képviseli a listán.

A spanyol bajnokságból az Atlético Madrid, a Valencia és a Athletic Bilbao is büszkélkedik kiemelkedően értékes fiatal játékossal, a Real Madrid és a Barcelona viszont nem.

A teljes 20-as lista

(Forrás: Daily Mail)
(Forrás: Daily Mail)
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik