Nemzetisport.hu 2009.10.01 13:01 Frissítve: 2014.12.09 02:08

Több szerb huligáncsoportot betiltanak

A Szerb Alkotmánybíróságtól kéri a belgrádi ügyészség a Crvena zvezda, a Partizan Beograd és a Rad egy-egy szurkolócsoportjának betiltását.

Brice Taton emlékszertartása Belgrádban: ezrek tiltakoztak az erőszak ellen (Fotó: Reuters)
Brice Taton emlékszertartása Belgrádban: ezrek tiltakoztak az erőszak ellen (Fotó: Reuters)

 

A három csoportot elsősorban labdarúgó-mérkőzéseken elkövetett sorozatos erőszakos cselekményei miatt tiltanák be.

A Partizan érintett csoportja, a híres-hírhedt Grobari (avagy Sírásók) felelős egy 28 éves francia Toulouse-drukker, Brice Taton meggyilkolásáért. A fiatal szurkolót, akit a Partizan–Toulouse meccs előtt agyonvert egy huligáncsoport, ezrek búcsúztatták szerdán Belgrádban.

Tatont szeptember 17-én támadták meg Belgrádban a Partizan fanatikusai, a fiatalember kedden belehalt súlyos agysérüléseibe. Tíz ember ellen emelt vádat az ügyészség, őket gyilkossággal vádolják, negyven év börtönre is ítélhetik őket.

A nagy vihart okozó tragédia után szerdán több ezren gyűltek össze Belgrád belvárosában, hogy gyertyagyújtással és virágokkal emlékezzenek Tatonra.

„Nem maradhat büntetlenül a halála, ezért valakinek felelnie kell. Minden segítséget megadunk a szerb hatóságoknak, a legsúlyosabb büntetést követeljük" – mondta Rama Yade francia sportminiszter, aki Belgrádba utazott tárgyalni az ügyészség képviselőivel.

2020.02.19 21:46:09

Minden más foci SZELI MÁTYÁS

NS-VÉLEMÉNY. Az új tervezet csak hátrébb viszi a problémás területet.

2020.02.09 23:52:13

Minden más foci BACSKAI JÁNOS

A Juventus meg sem szerezte Möllert, már eladta, Clough a csizmája miatt nem kért a karmesterből.