Egy ötössel küldte haza Zentáról a Topolya a Zlatibort

TŐKE JÁNOS, BACSKAI JÁNOSTŐKE JÁNOS, BACSKAI JÁNOS
Vágólapra másolva!
2020.08.09. 19:00
null
Egy ötössel küldte haza Zentáról a Topolya a Zlatibort (Fotó: FK TSC)
Esélyt sem adott a Topolyai Sport Club az újonc Zlatibornak a Szerb Szuperliga harmadik fordulójában: az észak-bácskai együttes 5–1-re nyert a Zentán nézők nélkül megrendezett találkozón.

SZERB SZUPERLIGA
3. FORDULÓ
Topolya–Zlatibor Cajetina 5–1
(2–0)
Zenta, Városi Stadion, zárt kapuk mögött. Vezette: Minakovics
Topolya:
N. Filipovics – N. Petrovics, Antonics, Szkopljak, Varga B. – Zec (Djurics, 83.), Banjac (Duronjics, 63.), Tomanovics, Sztanojev (Tumbasevics, 63.) – N. Lukics (Dosztanics, 77.), Szilágyi V. (Santrac, 77.). Vezetőedző: Szabó Zoltán
Zlatibor: Csupics – Sztamenics (Pocsek, a szünetben), Djakovacs, Sztojics, Jezdimirovics – Bejlos (Djokics, 59.), Milicsics, Glisovics, Janjics (Krsztics, 55.) – Radovics ( N. Ivanovics, a szünetben), Vukics. Vezetőedző: Predrag Risztanovics
Gólszerző: Szkopljak (41.), Zec (43.), Duronjics (68.), N. Lukics (71. – 11-esből), Tomanovics (90.), ill. Pocsek (82.)

ÖSSZEFOGLALÓ

A hazaiak nyomasztó mezőnyfölénye a 41. percben ért góllá, amikor egy szöglet után a hazai védők nem tudtak felszabadítani, és a labda az előrelopakodó Nebojsa Szkopljak elé került, aki két méterről a kapuba gurított. A gól láthatóan megzavarta a Zlatibor játékosait, amit Djuro Zec két perccel később ki is használt. A középpályás Nenad Lukicstól kapott átadás után 25 méterre a vendégkaputól lódult meg, hárman se tudták megállítani, s amikor 18 méterre volt a kaputól, akkor lapos lövéssel kilőtte a bal alsó sarkot (2–0).

A hatvanadik percben Jug Sztanojev és Szilágyi Vladimir kényszerítője után az utóbbi hét méterről telibe lőtte a kapufát. A 68. minutumban a csereként beálló Borko Duronjics kapu előtti kavarodás után volt eredményes, majd három perccel később a Szilágyi Vladimir buktatása után megítélt tizenegyest Nenad Lukics magabiztosan értékesítette. A vendégek becsületgólját Igor Pocsek szerezte a 82. percben, a végeredményt pedig Szasa Tomanovics állította be a 90. percben, amikor szöglet után pazar fejessel juttatta a labdát a kapuba. 5–1

A Szabó Zoltán vezette együttes a következő fordulóban a palánkai Bácska vendége lesz, amely – csakúgy, mint a Zlatibor – most került be a legjobbak társaságába.

PERCRŐL PERCRE

92. PERC VÉGET ÉRT A MÉRKŐZÉS!

90. perc ITT AZ ÖTÖDIK! SZASA TOMANOVICS fejesével 5–1 a Topolyának, alighanem ennyi lesz a vége. Duronjicsé a gólpassz.

83. perc Zec helyére Vaszilije Djurics állt be a topolyai csapatba.

82. perc ITT A SZÉPÍTÉS. IGOR POCSEK góljával szépített a Zlatibor. Nem lesz így sem pocsék az eredmény. 4–1!

A két csatár helyére csatár és szűrő.

77. perc Damjan Dosztanics fut be a pályára a negyedik gólt szerző Lukics helyére, Szilágyi helyre pedig a hatszoros bosnyák U19-es válogatott Stefan Santrac érkezik.

71. PERC BENT IS VAN! NENAD LUKICS bal lábbal magabiztosan lőtt a jobb sarokba, a balra mozduló kapusnak esélye sem volt. 4–0!

71. perc: BÜNTETŐ! Tizenegyes a TSC-nek, Csupics kapus Szilágyit állította meg szabálytalanul.

68. PERC ITT A GÓL! Egy szöglet után kapu előtti kavarodás alakult ki a Zlatibor tizenhatosán, s végül BORKO DURONJIOCS, hasonlóan mint az első gólnál Szkopljak, pár méterről a kapuba gurított. 3–0!

Altat kicsit a Topolya, de csak azért, mert...

63. perc: Kettős csere a TSC-ben: Sztanojev és Banjac ment le, helyükre Janko Tumbaszevics és Borko Duronjics állt be.

A jobbhátvéd Jezdimirovics is 300 ezer eurót ér, nem tudunk róla, hogy a nagy Goran fia lenne.

60. perc MAJDNEM GÓL! Sztanojev és Szilágyi kényszerítője után az utóbbi hét méterről telibe lőtte a kapufát, a kipattanó Lukics elé került, akit azonban szereltek Jezdimirovicsék.

A szűrő Krsztics a Zlatibor legértékesebb játékosa, a Transfermarkt szerint játékjoga 300 ezer eurót ér. A nyáron igazolt a másodosztályú, palánkai OFC Bacska csapatától a Zlatiborhoz, ingyen.

55. perc: Újabb kettős csere a Zlatiborban: Janjics és Bjelos ment le, Nemanja Krsztics és Milan Djokics lépett pályára.

54. perc: A bal oldalon veszélyeztet a Zlatibor, de a belső védők szögletre mentettek.

50. perc: Egy bedobás után Szilágyi elviharzott a jobbszélen, pontosan középre adott Nenad Lukicsnak, aki azonban centiméterekkel mellé lőtt, jó 11 méterről.

49. perc A csereként beállt Pocsek egy beívelés után egyedül maradt, de 12 méterről leadott lövését Szkopljak blokkolta. Remek formában a veterán bekk.

46. PERC FOLYTATJUK!

Kettős csere a Zlatiborban: Igor Pocsek és Nemanja Ivanovics állt be a Zlatibor együttesébe, Sztamenics és Radovics hagyta el a pályát

A legjobb gólszerzők a mérkőzés előtt a közelmúltból
Szilágyi 4
Vlagyimir Csirovics 1
Milos Plavsics 1
Aleksza Vujics 1

60 százalékban volt a hazaiaknál, azaz a TSC-nél a labda, ők 7-szer lőttek kapura, a vendégek 3-szor. De amíg a 7-ből 4 kapura ment, a vendégek egyszer sem kényszerítették munkára Filipovicsot!

Szabó Zolán vezetőedző együttesét e Zentán eddig még senki sem tudta legyőzni a Szuperligában: 16 fellépés, tíz győzelem, hat döntetlen, 34 szerzett és 13 kapott gól a mérleg. ÓMEN.

Visszatérve még a nagy csatárduóra: a szerb Szuperliga előző kiírásában mind a ketten 16 góllal, egyszersmind − hármas holtversenyben − a mesterlövészek listájának élén zártak. Érdemes külön rögzíteni, hogy az élvonalbeli szereplést tekintve a 27 esztendős Szilágyi Vladimirnak 31/18, az ugyancsak 27 éves Nenad Lukicsnak pedig 32/18 a mérkőzés/gól mutatója a TSC színeiben.

45. PERC VÉGET ÉRT AZ ELSŐ FÉLIDŐ!

Abszolúte megérdemelt a TSC vezetése.

A 30 éves balszellő az előző idényt 14 kanadai ponttal fejezte be.

43. PERC HA EGY ÜZLET BEINDUL! KETTŐ NULLA! DJURO ZEC kapott egy labdát 25 méterre a vendégkaputól, hárman sem tudják megállítani, s végül 18 méterről kilőtte a bal alsó sarkot. 2–0!

Ő az előző bajnokin csereként állt be.

41. PERC VEZET A TSC! A Topolya szögelete után a hazai védők nem tudtak felszabadítani, a lecsorgó labda az előre húzódó, 33 éves védő, NEBOJSA SZKOPLJAK elé került, aki két méterről a kapuba gurított, 1–0!

39. perc: Lukics remek labdát kapott a 16-os vonalánál Zectől, le is fordult a védőjéről, de jól helyezett, ám erőtlen lövését Csupics védte.

36. perc: A vendégek edzője, Predrag Risztanovics elégedetlen a bíráskodással, s ezt jelezte is a játékvezetőnek, aki figyelmeztette, hogy fejezze be a one man show-t.

31. perc A 29 éves szerb középső védő, Antonics csúszott bele egy lövésbe, amit a vendégek csatára 16 méterről küldött kapura. Hatalmas mentés volt! Egymás után két vendégszöglet, de résen a hazai védelem, fejben ott vannak, mert mentenek fejjel.

28. perc HELYZET! A TSC második szögetelet után Szkopljak 5 méterről senkitől sem zavartatva fejelhetett, de kisodródott, így a fejese is a kapu mellé ment.

25. perc Szilágyi 30 méteres lövése nem pontos.

24. perc Ivószünet.

23. perc A TSC első szöglete következik, a kisszöglet után nem jutott el a labda az ötösön üresen álló Szilágyihoz.

21. perc Szabó Zoltán egyelőre elégedetlennek tűnik, le is üvöltötte Szilágyi fejét, aki ahelyett hogy a hozzá legközelebbi emberhez passzolt volna, sikertelen keresztpasszal próbálkozott 15 méterről.

18. perc Egy középre ívelés után Tomanovics 12 méteres, életerős lövését a vendégvédők blokkolták, utána pedig Szilágyi lőtt kapura, de a lövése mellé ment.

Fotó: Tőke J.
Fotó: Tőke J.
12. perc Újabb veszélyes akciót vezettek a hazaiak, de a vendégkapusnak, Csupicsnak ezúttal is sikerült összeszednie a labdát Szilágyi elől.

10. perc Egy előrevíelés után Zec került szemtől szembe a kapussal, de a hálóőr jól zárta a szöget, és végül sikeresen hárított.

Az előző idényben újoncként a negyedik helyen végző, egyúttal Európa-liga-selejtezőre készülő együttesben továbbra is kulcsfontosságú a két csatár, Szilágyi Vladimir és Nenad Lukics teljesítménye, amire egy szava sem lehet a szakmai stábnak: mindkét játékos két gólt szerzett eddigi két bajnoki fellépésén.

A 21. perctől emberhátrányban futballozva verte meg szerdán 3−1-re a házigazda Rad csapatát a Topolyai SC, amely két forduló után veretlen (egy-egy döntetlen, illetve győzelem) a szerb élvonalban.

A szerb Szuperligában két forduló után veretlen Topolyában Szilágyi Vladimir és Nenad Lukics egyaránt remek formában van.

8. perc
Sokkal többet van a labda a TSC-nél, de egyelőre nagyobb gólhelyzetet még nem sikerült kialakítania a hazai csapatnak.

3. perc Lukics visszarántásáért a bosnyák légiós, Nikola Bjelos kap sárga lapot.

1. PERC ELKEZDŐDÖTT A MÉRKŐZÉS!

A hazaiaktól Bojan Balazs eltiltott, Dino Dolmagic és Szrdjan Grabezs sérült, a vendégektől mindenki bevethető.

A TSC az első fordulóban 2−2-es döntetlent játszott a Szerb Kupa-győztes Vojvodinával, a hétközi bajnokin pedig 3−1-re nyert Belgrádban a Rad ellen. Az újonc Zlatior a nyitányon 3−0-ra veszített a szabadkai Szpartakkal szemben, a második fordulóban pedig saját közönsége előtt 2−0-s vereséget szenvedett az újvidéki Proletertől.

„Sajnos nem tudtam a többiekkel részt venni a magyarországi edzőtáborozáson, csak egy héttel a visszatérésük után csatlakoztam az együtteshez. Mivel már jó néhány felkészülésen túl vagyok, a tapasztalatomnak köszönhetően nem kell sok idő, hogy felvegyem a ritmust. Azonnal kemény edzésekkel és bajnoki mérkőzésekkel kezdtem, s bízom benne, hogy a következő találkozókon tovább javul a formám” – mondta.

Mirko Jovanovics segédedző a találkozó előtt elmondta, hogy a csapatban mindenki egészséges, a hangulat – mint mindig – kiváló, s a topolyai együttes számára csak a győzelem elfogadható. A gárda egyik meghatározó tagja, a kapus Nenad Filipovics mintegy harminc napot töltött házi karanténban, mivel pozitív lett a koronavírustesztje, utána egyénileg készült az idényre, s biztos benne, hogy jól sikerült a felkészülése.

Idénybeli első hazai győzelmére készül a Topolyai Sport Club, amely vasárnap 19 órától fogadja a zentai stadionban az újonc Zlatibort a harmadik fordulóban. A két együttes két évvel ezelőtt a szerb másodosztályban szerepelt, s a TSC akkor éppen vasárnapi ellenfelétől szenvedett legutóbb vereséget vendéglátóként. Azóta a Szabó Zoltán vezette együttes saját közönsége előtt nem kapott ki, s ezt a sorozatot az első két fordulóban két vereséget elszenvedő Zlatibor ellen folytatná.

Vasárnap az újonc Zlatibort fogadja Zentán a Topolya.

ÜDVÖZÖLJÜK KEDVES OLVASÓINKAT A TOPOLYA–ZLATIBOR SZERB SZUPERLIGA-MÉRKŐZÉS ONLIVE KÖZVETÍTÉSÉBEN!

Fotó: Tőke János, Zenta
Fotó: Tőke János, Zenta
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik