HIRDETÉS
nemzetisport.hu 2018.10.30 14:32 Frissítve: 2018.10.30 15:09

Szlovákia: Moniz a korrupció miatt távozott Trencsénből

Nem bírta tovább elviselni a szlovák bajnokságban uralkodó korrupciót Ricardo Moniz, az FTC korábbi, az AS Trencín jelenlegi edzője, és miután a hétvégén a rózsahegyi rendőrök úgy bántak vele, mint egy bűnözővel, lemondott posztjáról.

Moniz nem tud olyan országban dolgozni, ahol nincs futballmorál (Fotó: sport.sk)

 

Ricardo Moniz július elsején vette át a trencséni csapat irányítását, és az Európa-ligában nagyszerű menetelésbe kezdett. A montenegrói Buducsnoszt Podgorica, a lengyel Górnik Zabrze, majd a holland Feyenoord kiverése után egy párharcnyira voltak a csoportkörtől, de a szlovákok a playoffban a hazai 1–1-es döntetlen után 3–0-ra kikaptak a ciprusi AEK Larnaca otthonában.

A gárda a bajnokságban szeptember közepéig az élmezőnyben volt, azóta azonban sorozatban ötször vereséget szenvedett, legutóbb szombaton az MFK Ruzomberok vendégeként kapott ki 1–0-ra.

„Most telt be végleg a pohár. A legutóbbi mérkőzésünk hajrájában ellenfelünk tizenegyest kapott, azonban a játékvezető számomra érthetetlen okok miatt megismételtette. Reklamáltam, mire kiállított, és a lelátón a hazai szurkolók közé kellett ülnöm, ahol szörnyű percet éltem át. Ráadásul a lefújás után a rendőrök csak nevettek rajtam, és úgy kísértek az öltözőbe, mint egy bűnözőt. Akkor közöltem játékosaimmal, nekem ebből elég volt, nem folytatom” – nyilatkozta a holland szakember az Eindhovens Dagblad napilapnak.

Moniz szerint csapata az ő lobbanékony természete miatt további veszteségeket szenvedett volna, őt ugyanis nagyon zavarta a sportágban uralkodó korrupció, és nem is tartotta magában a véleményét.

„Azt hiszem, a klubvezetőségnek még többet kellene harcolnia. A szezon elején eltiltást kaptam, de miután a klub fizetett a szövetségnek, felmentettek. Elegem van abból, hogy itt lefizetik a bírókat, hogy érthetetlen és nevetséges ítéletek születnek a pályán, és mindig mi vagyunk a rossz oldalon. Nagyon szeretek nyerni, de nem tudok olyan országban dolgozni, ahol nincs futballmorál” – tette hozzá.

2019.03.19 19:40:15

Minden más foci BODNÁR ZALÁN

ALAPVONAL. Nem először vetődött fel a téma, olykor a sportág prominens személyiségei is hangoztatják: el kellene törölni a futball egyik legkülönösebb, legvitatottabb, az idők során a legtöbbet változó, ugyanakkor egyik legősibb szabályát.