nemzetisport.hu 2018.10.30 14:32 Frissítve: 2018.10.30 15:09

Szlovákia: Moniz a korrupció miatt távozott Trencsénből

Nem bírta tovább elviselni a szlovák bajnokságban uralkodó korrupciót Ricardo Moniz, az FTC korábbi, az AS Trencín jelenlegi edzője, és miután a hétvégén a rózsahegyi rendőrök úgy bántak vele, mint egy bűnözővel, lemondott posztjáról.

Moniz nem tud olyan országban dolgozni, ahol nincs futballmorál (Fotó: sport.sk)

 

Ricardo Moniz július elsején vette át a trencséni csapat irányítását, és az Európa-ligában nagyszerű menetelésbe kezdett. A montenegrói Buducsnoszt Podgorica, a lengyel Górnik Zabrze, majd a holland Feyenoord kiverése után egy párharcnyira voltak a csoportkörtől, de a szlovákok a playoffban a hazai 1–1-es döntetlen után 3–0-ra kikaptak a ciprusi AEK Larnaca otthonában.

A gárda a bajnokságban szeptember közepéig az élmezőnyben volt, azóta azonban sorozatban ötször vereséget szenvedett, legutóbb szombaton az MFK Ruzomberok vendégeként kapott ki 1–0-ra.

„Most telt be végleg a pohár. A legutóbbi mérkőzésünk hajrájában ellenfelünk tizenegyest kapott, azonban a játékvezető számomra érthetetlen okok miatt megismételtette. Reklamáltam, mire kiállított, és a lelátón a hazai szurkolók közé kellett ülnöm, ahol szörnyű percet éltem át. Ráadásul a lefújás után a rendőrök csak nevettek rajtam, és úgy kísértek az öltözőbe, mint egy bűnözőt. Akkor közöltem játékosaimmal, nekem ebből elég volt, nem folytatom” – nyilatkozta a holland szakember az Eindhovens Dagblad napilapnak.

Moniz szerint csapata az ő lobbanékony természete miatt további veszteségeket szenvedett volna, őt ugyanis nagyon zavarta a sportágban uralkodó korrupció, és nem is tartotta magában a véleményét.

„Azt hiszem, a klubvezetőségnek még többet kellene harcolnia. A szezon elején eltiltást kaptam, de miután a klub fizetett a szövetségnek, felmentettek. Elegem van abból, hogy itt lefizetik a bírókat, hogy érthetetlen és nevetséges ítéletek születnek a pályán, és mindig mi vagyunk a rossz oldalon. Nagyon szeretek nyerni, de nem tudok olyan országban dolgozni, ahol nincs futballmorál” – tette hozzá.

2020.02.21 00:13:31

Minden más foci CSINTA SAMU

ALAPVONAL. Lassan eljutunk oda, hogy visszasírjuk a technológia­mentes játékvezetés korát. Azt, amikor egy bíró nem a tévedhetetlensége révén szerzett tekintélyt a futballisták körében, hanem az igazságosságra való törekvéssel, a csibészséggel.

2020.02.20 14:47:47

Minden más foci nemzetisport.hu

Ha nincsenek épített kabinok a pályán a játékosok számára, állítson fel összecsukható pavilonsátrat! (X)

2020.02.19 21:46:09

Minden más foci SZELI MÁTYÁS

NS-VÉLEMÉNY. Az új tervezet csak hátrébb viszi a problémás területet.

2020.02.09 23:52:13

Minden más foci BACSKAI JÁNOS

A Juventus meg sem szerezte Möllert, már eladta, Clough a csizmája miatt nem kért a karmesterből.

2020.02.13 19:41:22

Minden más foci CSINTA SAMU

ALAPVONAL. Sokan azzal is riogatnak, hogy rövidesen kipukkan a hagyományos tv-közvetítések lufija, bár a kását azért sem eszik annyira forrón, mert ez nem pusztán elhatározás kérdése. A váltás jelentős infrastrukturális beruházásokat igényelne.