nemzetisport.hu 2018.10.19 10:00 Frissítve: 2018.10.19 10:30

Szlovákia: játékosai buliztak, ezért távozott a kapitány

Mint megírtuk, öt év után lemondott posztjáról Ján Kozák, a szlovák labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya. A szakember most elárulta, azért távozott a nemzeti együttestől, mert hét játékosa a tiltása ellenére elment szórakozni.

Ján Kozák váratlanul lemondott, most elárulta, miért (Fotó: AFP)

 

A szóban forgó esemény a csehek elleni vesztes Nemzetek Ligája-összecsapás utáni éjszaka történt.

Mint Kozák elmondta, hét futballistája, Lubomír Satka, Milan Skriniar, Martin Dúbravka, Michal Sulla, Norbert Gyömbér, Stanislav Lobotka és Vladimir Weiss tettével megsértette a válogatottnál érvényben lévő szabályt azzal, hogy a tiltása ellenére egy éjszakai bárban töltötte az éjszakát.

„Nem azért mondtam le, mert kikaptunk egymás után kétszer is, de a pletykákkal ellentétben nem is azért, mert öreg lennék vagy elfáradtam volna. Ezek kitalációk. A csehek elleni meccs után szembesültem vele, hogy néhányan elmentek bulizni, ezt akkor láttam, amikor kimentem, hogy megnézzem, mit csinálnak a srácok, és páran pont akkor érkeztek vissza.”

„Mérhetetlenül csalódott voltam. Úgy éreztem magam, mint akit arcon köptek, vagy mintha jól felpofoztak volna. Na persze tehettem volna úgy is az eset után, mint aki mit sem sejt, de ez nem az én stílusom. Gondolkoztam azon is, hogy fogom, és eltiltom a hét játékost, aki megszegte a szabályokat, de azzal a csapatnak ártottam volna, elvégre többen is kulcsemberei ennek a válogatottnak. Nem akartam, hogy kiszúrjak egy egész nemzettel. Így maradt az a lehetőség, hogy én távozom.”

Azt egyelőre még nem tudni, ki lesz Kozák utódja a szlovák válogatottnál, mint ahogy azt sem, hogy a szövetség milyen büntetést szab ki a hét futballistára, akik megsértették a szabályokat.

2019.12.07 14:47:57

Minden más foci CSILLAG PÉTER (POZSONY, összefoglaló), DÖMÖTÖR CSABA (fotó) RUSZNÁK GYÖRGY (percről percre)

A pozsonyiak nagyszerű formában futballozó magyar középpályása gólpasszt adott, csapata feledtette dunaszerdahelyi kudarcát.

2019.12.05 22:13:36

Minden más foci CSINTA SAMU

ALAPVONAL. Sok egyéb hasonló útvesztő teszi a közember számára átláthatatlanná a világ leg­egyszerűbb, ezért legszeretettebb játéka, a labdarúgás világát. Amely éppen ezen jellege révén válik vonzóvá.

2019.12.02 23:44:28

Minden más foci VINCZE ANDRÁS

NS-VÉLEMÉNY. Szívfájdalmamra nem találtam az idén alapított Jasin-díjra jelöltek között az RB Leipzignél légióskodó Gulácsi Péter nevét...

2019.12.02 17:14:40

Minden más foci HATÁR DÁVID

A legjobb női játékos Rapinoe lett, Matthijs de Ligté a Kopa-díj, Alissoné az első Lev Jasin-trófea.

2019.11.27 09:37:23

Minden más foci GELEI JÓZSEF

„Az afrikai gyerekek nem is álmodhatnak olyan körülményekről, amilyenek Győrben vagy Kispesten vannak.”