HIRDETÉS
nemzetisport.hu 2015.04.04 16:08 Frissítve: 2015.04.04 16:41

Szlovákia: az ultra kezében robbant a petárda, ujjait veszítheti

A szlovák Fortuna liga 24. fordulójában Dunaszerdahelyre látogatott a Nagyszombat futballcsapata. A mérkőzés az eredmény mellett (a nagyszombati Spartak győzött 1–0-ra) a lelátói botrányokról is emlékezetes marad.

A cas.sk hírportál beszámolója szerint az egyik vendégszurkoló kezében felrobbant egy petárda, amit nem dobott el időben, sérülései következtében több ujját is elvesztheti. A mentőszolgálat rögtön elszállította a dunaszerdahelyi kórházba.

Az egész meccsen magyarellenes rigmusokat skandáló vendégek fanatikusai sörrel teli poharakkal dobálták meg a hazai rendezőket, és a DAC egyik zászlóját is ellopták a kerítésről. A találkozó végén egy másik szurkolót vérző fejjel szállítottak kórházba, mivel átesett a kerítésen.

Korábban is történt már hasonló eset a dunaszerdahelyi vendégszektorban. Akkor a pozsonyi Slovan futballcsapatának egyik szurkolójának okozott gondot a pirotechnikai eszköz használata.

2019.03.19 19:40:15

Minden más foci BODNÁR ZALÁN

ALAPVONAL. Nem először vetődött fel a téma, olykor a sportág prominens személyiségei is hangoztatják: el kellene törölni a futball egyik legkülönösebb, legvitatottabb, az idők során a legtöbbet változó, ugyanakkor egyik legősibb szabályát.