Szlovákia: arcba rúgta társát, távozott a DAC csapatkapitánya

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2018.08.16. 11:37
null
Ljubicic többet nem fejel labdába DAC-mezben (Fotó: fcdac.sk)
A szlovák élvonalban szereplő DAC múlt pénteki edzését egy súlyos sérüléssel záruló közjáték zavarta meg: a gárda csapatkapitánya, a 2015 januárjában a Puskás Akadémiától igazolt horvát védő, Marin Ljubicic úgy csúszott be a csapattárs Tomás Huknak, hogy utóbbi arcát több öltéssel kellett összevarrni. Az eset után Peter Hyballa vezetőedző hazazavarta a horvátot, akinek három nap gondolkodási időt adott, a játékos pedig ennek leteltével közölte, nem marad a klubnál.

 

Instagram-oldalán köszönt el a klubtól Marin Ljubicic, a DAC eddigi csapatkapitánya. Egyértelmű tehát, hogy a fegyelmi vétség, amelyért a DAC edzője kényszerszabadságra küldte őt, végleg megpecsételte a sorsát – számolt be a történtekről a parameter.sk.

„Köszönöm nektek ezt a négy évet. Mindent ennek a klubnak adtam. Ha visszagondolok az elmúlt négy esztendőre, büszke lehetek a sikereimre és arra, amit a klubnak adtam. Új barátokat, csapattársakat, szurkolókat találtam… Köszönöm a támogatóknak a támogatást és azt, hogy otthon érezhettem magam. Hajrá, DAC!” – írja Ljubicic az Instagramon.

A 30 éves Marin Ljubicic 2015 januárjában érkezett Dunaszerdahelyre, és fokozatosan az együttes alapemberévé vált. Rangidősként már az előző idényben is stabilan ő viselte a csapatkapitányi karszalagot, tavaly és idén is ő volt az, aki egyetlen játékosként részt vett a klub vezetősége által tartott szezonkezdő sajtótájékoztatókon.

A horvát középpályáshárom és fél éve a Puskás Akadémiától érkezett a dunaszerdahelyiekhez – de ha a felcsútiak szurkolóinak nem mond sokat a neve, az nem a véletlen műve: a PAFC-nál töltött négy hónapja alatt egyetlen NB I-es bajnokin sem szerepelt – ezzel szemben a DAC-nál 92 bajnokin lépett pályára.

Huk maszkban játszhat majd (Fotó: aktuality.sk)
Huk maszkban játszhat majd (Fotó: aktuality.sk)

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik