nemzetisport.hu 2018.08.16 11:37 Frissítve: 2018.08.21 15:15

Szlovákia: arcba rúgta társát, távozott a DAC csapatkapitánya

A szlovák élvonalban szereplő DAC múlt pénteki edzését egy súlyos sérüléssel záruló közjáték zavarta meg: a gárda csapatkapitánya, a 2015 januárjában a Puskás Akadémiától igazolt horvát védő, Marin Ljubicic úgy csúszott be a csapattárs Tomás Huknak, hogy utóbbi arcát több öltéssel kellett összevarrni. Az eset után Peter Hyballa vezetőedző hazazavarta a horvátot, akinek három nap gondolkodási időt adott, a játékos pedig ennek leteltével közölte, nem marad a klubnál.

Ljubicic többet nem fejel labdába DAC-mezben (Fotó: fcdac.sk)

 

Instagram-oldalán köszönt el a klubtól Marin Ljubicic, a DAC eddigi csapatkapitánya. Egyértelmű tehát, hogy a fegyelmi vétség, amelyért a DAC edzője kényszerszabadságra küldte őt, végleg megpecsételte a sorsát – számolt be a történtekről a parameter.sk.

„Köszönöm nektek ezt a négy évet. Mindent ennek a klubnak adtam. Ha visszagondolok az elmúlt négy esztendőre, büszke lehetek a sikereimre és arra, amit a klubnak adtam. Új barátokat, csapattársakat, szurkolókat találtam… Köszönöm a támogatóknak a támogatást és azt, hogy otthon érezhettem magam. Hajrá, DAC!” – írja Ljubicic az Instagramon.

A 30 éves Marin Ljubicic 2015 januárjában érkezett Dunaszerdahelyre, és fokozatosan az együttes alapemberévé vált. Rangidősként már az előző idényben is stabilan ő viselte a csapatkapitányi karszalagot, tavaly és idén is ő volt az, aki egyetlen játékosként részt vett a klub vezetősége által tartott szezonkezdő sajtótájékoztatókon.

A horvát középpályás három és fél éve a Puskás Akadémiától érkezett a dunaszerdahelyiekhez – de ha a felcsútiak szurkolóinak nem mond sokat a neve, az nem a véletlen műve: a PAFC-nál töltött négy hónapja alatt egyetlen NB I-es bajnokin sem szerepelt – ezzel szemben a DAC-nál 92 bajnokin lépett pályára.

Huk maszkban játszhat majd (Fotó: aktuality.sk)

 

2020.02.23 23:32:07

Minden más foci MALONYAI PÉTER

ALAPVONAL. „Ahhoz, hogy valaki jó zsoké legyen, nem kell előtte lónak lennie.” „A fogorvosom a legjobb a szakmában, pedig sosem volt erősebb fogfájása.” „Nincs jó edző meg rossz edző, csak szerencsés meg szerencsétlen.”

2020.02.21 00:13:31

Minden más foci CSINTA SAMU

ALAPVONAL. Lassan eljutunk oda, hogy visszasírjuk a technológia­mentes játékvezetés korát. Azt, amikor egy bíró nem a tévedhetetlensége révén szerzett tekintélyt a futballisták körében, hanem az igazságosságra való törekvéssel, a csibészséggel.

2020.02.20 14:47:47

Minden más foci nemzetisport.hu

Ha nincsenek épített kabinok a pályán a játékosok számára, állítson fel összecsukható pavilonsátrat! (X)

2020.02.19 21:46:09

Minden más foci SZELI MÁTYÁS

NS-VÉLEMÉNY. Az új tervezet csak hátrébb viszi a problémás területet.

2020.02.09 23:52:13

Minden más foci BACSKAI JÁNOS

A Juventus meg sem szerezte Möllert, már eladta, Clough a csizmája miatt nem kért a karmesterből.