Szerbia: Partizan-győzelem, verekedés az autópályán és a lelátón

Vágólapra másolva!
2019.09.22. 21:54
Nincs már százszázalékos együttes a szerb Szuper Ligában: a 161. belgrádi örökrangadón a Partizan 2–0-ra nyert a címvédő Crvena zvezda ellen, amely hat győztes mérkőzés után először vesztett pontokat a 2019–2020-as idényben.

A találkozó első gólját Seydouba Soumah lőtte a 83. percben, a végeredményt pedig Zoran Tosics állította be a bírói ráadás második percében. A találkozót a 68. és a 79. percben is meg kellett szakítani: először a sűrű füst miatt, amely a déli lelátón levő szurkolók fáklyái miatt lepte el a pályát, másodszor pedig azért, mert a Partizan drukkerei Szlavisa Kokezát, a Szerb Labdarúgó-szövetség elnökét sértő feliratot tartalmazó molinót húztak ki.

Néhány órával a találkozó előtt az autópályán a vrcsini fizetőkapunál összeverekedtek a két tábor hívei, s az incidens után a szerb rendőrség kilenc személyt állított elő. A mérkőzés még el sem kezdődött, amikor a stadionban a Crvena zvezda huligánjai összetűztek a csendőrséggel, amely a keleti lelátón feladatot teljesítő társaktól kapott segítségnek köszönhetően tudott rendet teremteni.

A tizedik forduló előtt a táblázat első helyén a Topolyai SC áll 21 ponttal, második az újvidéki Vojvodina, amely – ugyanúgy, mint az egy meccsel kevesebben lépett pályára Csukaricski – 19 pontot gyűjtött. A negyedik Crvena zvezdának 18 pontja van, a Partizan pedig 17 ponttal az ötödik helyen áll – a két belgrádi csapat két mérkőzéssel kevesebbet játszott.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik