Szerbia: „Nem volt gól, lemondok az állampolgárságról”

TŐKE JÁNOSTŐKE JÁNOS
Vágólapra másolva!
2018.09.24. 14:24
Hatalmas port kavart Szerbiában a vasárnap este lejátszott, és 1–1-es döntetlennel véget ért Partizan–Crvena zvezda belgrádi örökrangadó egyenlítő gólja.

A Partizan 1–0-s vezetésnél a 73. percben egy szöglet után Richmond Boakye fejelte a kapu felé a labdát, s a játékvezető úgy ítélte meg, hogy a labda a teljes terjedelmével túljutott a gólvonalon, így gólt jelzett. A Partizan kapusa, Vladimir Sztojkovics, aki nem mellékesen a Crvena zvezda ifi és felnőtt csapatában is szerepelt korábban, a találkozó után nem tudott uralkodni az indulatain, mivel szerinte az általa bemutatott bravúr miatt nem lett volna szabad gólt ítélni.Vladimir Sztojkovics, aki nem mellékesen a Crvena zvezda ifi és felnőtt csapatában is szerepelt korábban, a találkozó után nem tudott uralkodni az indulatain, mivel szerinte az általa bemutatott bravúr miatt nem lett volna szabad gólt ítélni.

„Szégyen, szégyen, szégyen! Életemben először szégyellem azt, hogy szerb vagyok, holnap lemondok a szerb állampolgárságról” mondta Sztojkovics a média munkatársainak adott nyilatkozatában, aki szerint a kapu mögött álló játékvezető nem tudta jól megítélni a helyzetet.

„A játékvezető nem láthatta a labdát miattam. Minden elismerésem a Crvena zvezda játékosaié, akik hősiesen küzdöttek, de ez, amit láttam. Először szégyellem magam, hogy ennek az országnak az állampolgára vagyok. A kapuban álltam, sikerült kiütnöm a labdát. Esküszöm, nem volt gól.”

Arra az újságírói kérdésre, hogy komolyan mondta-e, hogy lemond az állampolgárságról, a 35 éves kapus azt felelte: „Nincs más választásom. Mindent értek – a Zvezdának elsőnek kell lennie. Legyen első, de ne csinálják ezt velünk, ne a mi stadionunkba írják a történelmet, ne nézzék le a szurkolóinkat, a klubunkat, mintha mi nem Szerbia része lennénk, mintha ki tudja, honnan származnánk.”

Sztojkovics nagyon zokon vette, hogy szerinte tévedett a játékvezető (Fotó: b92.net)
Sztojkovics nagyon zokon vette, hogy szerinte tévedett a játékvezető (Fotó: b92.net)

A közösségi oldalakon egyre többen érdeklődnek aziránt, hogy Sztojkovics valóban lemond-e az állampolgárságról. Egyes szerb honlapok már utána is jártak, mi minden kell ehhez, s jelezték, igen sok türelemre lesz majd szüksége a kapusnak, ha a teljes folyamatot valóban végig szeretné csinálni.

A Partizan hétfőn közleményt adott ki, amelyben jelezte, a kapus nem mond le az állampolgárságról. „Vladimir Sztojkovics szeretné kifejezni elnézését a meggondolatlan kijelentésének néhány mondata miatt, s hangsúlyozza, hogy soha nem lehet, és nem is fog lemondani az állampolgárságról, s nem fordít hátat az országnak, hiszen az országunkat megszámlálhatatlan alkalommal a legszebb fényben és a legméltóságteljesebben képviselte, nem ritkán mint egy igazi hős a szerb labdarúgó-válogatott tagjaként”olvasható.

A kijelentése sok mindenkiből ellenszenvet váltott ki. A csácsáki Márkó Parezanovics, aki köztársasági képviselő, a Twitteren azt írta, hogy „Sztojkovics korábban azt mesélte, piros-fehér vér csörgedezik benne, aztán a Partizanba igazolt, de mi azért higgyük el neki, hogy ő jobban látta a játékvezetőnél, hogy a labda átment-e a gólvonalon. Debil volt, az is maradt.”

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik