TŐKE JÁNOS 2019.04.07 21:12 Frissítve: 2019.04.07 21:18

Szerbia: „Félig magyar, félig usztasa” – botrány a Vojvodina–Partizanon

A szerb Szuperliga 30. fordulójában az újvidéki Vojvodina és a belgrádi Partizan mérkőzésének 56. percében a játékvezető úgy döntött, addig nem folytatódhat a találkozó, amíg a fővárosi klub szurkolói nem hagyják abba a „félig magyar, félig usztasa” rigmus skandálását.

 

Milos Gyorgyity játékvezető azután döntött így, hogy a hangosbemondón keresztül többször is felszólították a vendégcsapat drukkereit, hogy hagyják abba a skandálást, ám ők erre fittyet hánytak. A találkozó mintegy tizenöt perc után folytatódott, s végül az újvidéki együttes 3–2-es győzelmével ért véget, így a Vojvodina kiharcolta a helyét az első nyolc csapat között, vagyis részt vehet a felsőházi rájátszásban. Az már korábban eldőlt, hogy a playoffnak a Crvena zvezda vág neki az első helyről, a nisi Radnicski a másodikról, míg a Partizan a harmadik pozícióról rajtol.

Az újvidéki mérkőzés előtt a Partizan szurkolói Kátyon verekedtek össze egymással: a két szurkolói csoport összetűzése során az egyik fogadóiroda kirakatai is betörtek, és az első hírek szerint több mint tíz sérültje van a verekedésnek. Az Újvidék Élőben portál értesülései szerint egy ember agyrázkódást szenvedett, négy személyt pedig a Vajdasági Klinikai Központba szállítottak, közülük hárman súlyos sérüléseket szenvedtek. A szerb tájékoztatási eszközök szerint sokkal több sérült volt, azonban többen is elmenekültek a helyszínről, és nem kértek orvosi segítséget. A szerb rendőrség intenzíven dolgozik az eset felderítésén, s azon is, hogy a verekedés valamennyi résztvevőjét azonosítsa.

2020.05.27 18:05:02

Minden más foci MAROSI GERGELY

A játékosértékesítés-központú dél-amerikai futball nagyon szűk esztendő(k) elé nézhet a világjárvány következményeként.

2020.05.26 11:26:24

Minden más foci D. Á.

A Bundesligában Schalke–Werder presztízscsata, és Bayern–Fortuna Düsseldorf összecsapás is lesz.

2020.05.25 21:30:15

Minden más foci MONCZ ATTILA

ALAPVONAL. Elismerem, nem gondoltam arra, hogy a nagy futballrivalizálások kapcsán egészen Sigmund Freudig, a pszichoanalitika atyjáig is eljutok.