Szerbia: a bajnok öt labdarúgója is elkapta a koronavírust

T. J.T. J.
Vágólapra másolva!
2020.06.22. 13:28
null
Tömött lelátók előtt csapott össze két hete a Crvena zvezda és Partizan – Gobeljicsről (háttal, 77-essel) és négy társáról azóta kiderült, elkapták a koronavírust (Fotó: AFP)
A szerb bajnok Crvena zvezda öt labdarúgójánál mutatták ki a koronavírust: Marko Gobeljicsnek, Njegos Petrovicsnak, Dusan Jovancsicsnak, Marko Konatarnak és Branko Jovicsicsnek is pozitív lett a tesztje, olvasható a klub közleményében.

 

A Crvena zvezda által felsorolt játékosok, akiknél kimutatták a koronavírust, jól érzik magukat, valamennyiüket elkülönítették, s állandó kapcsolatban állnak az együttes orvosi csapatával.

Szerbiában a szövetség nem írta elő a csapatok számára a kötelező tesztelést, csak lázat mérnek a meccsek előtt, de miután Gobeljics, Jovancsics, Petrovics és Konatar már az utolsó fordulóban megrendezett mérkőzés előtt mutatta a vírus tüneteit, az újvidéki Proleter elleni, 2–1-re megnyert találkozó előtt tesztelték őket, és elővigyázatosságból aznap a stadionban sem jelentek meg. Branko Jovicsics esetében nem voltak koronavírusra utaló jelek, s jelenleg sincs, de a teszt az ő esetében is pozitív lett. A Crvena zvezda közölte, hogy a labdarúgókat az új idényre való felkészülés előtt újabb tesztelésnek vetik alá.

Az említett labdarúgók a koronavírusos fertőzés miatt nem lehettek jelen a Crvena zvezda bajnokavatásán, így az érmeiket sem kaphatták meg a bajnokság megnyeréséért. A szerb bajnoktól származó információk szerint ők az aranyérmet a klubkövetkező hivatalos mérkőzésén vehetik majd át.

Érdekesség velük kapcsolatban, hogy mind az öten játszottak a Partizan Beograd elleni, 15 ezer néző előtt megrendezett, 1–0-ra elveszített kupaelődöntőn, míg Marko Gobeljics és Branko Jovicsics a kupameccs utáni bajnokin, a Topolya SC elleni idegenbeli, a belgrádiak szempontjából ugyancsak vesztes találkozón (1–2) is pályára lépett.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik