Sorozatban hatodszor nyert a Topolya a szerb Szuperligában

TŐKE JÁNOS (Újvidék)TŐKE JÁNOS (Újvidék)
Vágólapra másolva!
2020.06.05. 17:50
null
Sorozatban hatodszor nyert a Topolya a szerb Szuperligában (Fotó. <a href="http://www.fktsc.com/" target="_blank">fktsc.com</a>)
A szerb élvonalbeli labdarúgó-bajnokság (Szuperliga) 28. fordulójának nyitó mérkőzésén a Topolyai SC 3–1-re nyert a Proleter vendégeként Újvidéken. A három pontnak köszönhetően a TSC szinte biztosan nem zár a negyedik helynél hátrébb, így a következő idényben jó eséllyel indulhat az Európa-liga-selejtezőben.

 

SZERB SZUPERLIGA
28. FORDULÓ
Proleter–Topolya 1–3 (Jovanovics 54., ill. Lukics 6. – 11-esből, Szilágyi 66., Zec 84.)

ÖSSZEFOGLALÓ

Pénteken újabb jelentős sikert ért el a Topolyai SC: a Szabó Zoltán vezette csapat Újvidéken 3–1-re nyert a Proleter ellen, így a dobogó alsó fokára lépve várhatja a bajnoki folytatást. A TSC már a 6. percben megszerezte a vezetést, miután egy jogosan megítélt büntetőt Nenad Lukics magabiztosan értékesített. A hazaiak az 54. percben egyenlítettek, amikor a vendégvédők határozatlansága miatt nagy kavarodás alakult ki a kapu előtt, Braniszlav Jovanovics pedig a topolyai kapuba lőtt.

Tíz perccel az egyenlítő gól után a remek formában futballozó Szilágyi Vladimir ismét a TSC-t juttatta előnyhöz: egy szabadrúgás után a hazaiak kapusáról éppen a kiváló támadó elé került a labda, aki közelről az üres kapuba pofozta. Ez volt Szilágyi Vladimir 16. gólja az idényben, így ismét ő áll a góllövőlista élén, mögötte klubtársa, Nenad Lukics 15 gólos. A három pont sorsa a 84. percben dőlt el, amikor Szilágyi Vladimir önzetlenül Djuro Zec elé passzolt, aki egy finom csel után bal lábbal a hosszú sarokba lőtt.

Győzelmének köszönhetően a TSC közelebb került az európai kupaporondon való részvételhez, ha ugyanis a Csukaricski a hétvégén nem szerzi meg a három pontot, úgy a topolyaiak nem végezhetnek a negyediknél rosszabb helyen. A negyedik hely akkor ér európai szereplést, ha a Crvena zvezda, a Vojvodina vagy a Partizan nyeri meg a Szerb Kupát.

A jövő héten a már aranyérmes Crvena zvezdát fogadja a topolyai együttes a zentai stadionban, a bajnokság utolsó fordulójában pedig a nisi Radnicski vendégeként lép pályára.

PERCRŐL PERCRE

MÁSODIK FÉLIDŐ

90. perc: Véget ért a mérkőzés, sorozatban hatodszor nyert a Topolya, így szinte biztosan El-indulást érő helyen zár.

87. perc: Kettős csere a TSC-ben: Szilágyi helyett Galics, Zec helyére pedig Sinkovits Dávid érkezett.

84. perc: GÓÓÓL! ELDŐLT! Szilágyi önzetlenül passzolt Djuro Zecnek, aki egy csel után ballal kilőtte a hosszú sarkot. 1–3

83. perc: Csere a hazaiaknál, Balabanovics állt be.

73. perc: Csere a hazaiknál, Jovanovics helyére Radinovics érkezett.

70. perc: Nebojsa Szkopljak állt be a TSC-be Lukics helyére.

68. perc: Egy kis kakaskodás után Zec kapott sárga lapot.

Ez volt a csatár 16. gólja, ezzel ismét ő vezeti a góllövőlistát.

66. perc: GÓÓÓL! ÚJRA VEZET A TSC! Egy szabadrúgás kombináció után Tumbaszevics fejjel tette Babics elé a labdát, aki nem tudta elérni, viszont Petrics kapusról pont Szilágyi Vladimir elé került, aki közelről az üres kapuba pofozta a labdát. 1–2

63. perc: Szilágyi került helyzetbe, de külsővel nem sikerült jól céloznia.

60. perc: Vaszilije Djurics állt be a TSC-be Borko Duronjics helyett.

59. perc: Scsepanovics lövését a TSC kapusa bravúrral hárította.

56. perc: A Proleter játékosai tizenegyest reklamálnak, mivel szerintük Ponjevics kézzel állította meg a hazaiak akcióját a tizenhatoson belül.

54. perc: GÓL! Egyenlített a Proleter! Nem tudtak a vendégvédők felszabadítani, s egy kapu előtti kaavrodás után Jovanovics közelről a kapuba lőtt. 1–1

53. perc: Egy gyors TSC-ellentámadás végén Lukics lőtt, de a hazai védőkben elakadt a próbálkozás.

Főleg a középpályán pattog a labda, egyelőre egyik csapat előtt sem adódott gólszerzési lehetőség a második félidőben

46. perc: Elkezdődött a második félidő.

Cserélt a TSC: Balázs Bojan állt be Goran Antonics helyére.

Egy markonyi kék betyár élteti a TSC-t, szemmel láthatóan elégedettek a játékkal és az eredménnyel is.

Ezzel a büntetővel szerzett vezetést a Topolya (Fotó: fktsc.com)
Ezzel a büntetővel szerzett vezetést a Topolya (Fotó: fktsc.com)

ELSŐ FÉLIDŐ

45. perc: Véget ért az első félidő, a Topolya 1–0-ra vezet.

45. perc: Szilágyi kemény lövést eresztett meg középre, Petrics hárított. Ezt követően a TSC csatára ápolsát kért.

44. perc: Ponjevics viharzott el a bal szélen, lövését blokkolták a védők.

37. perc: Antonics sárga lapos figyelmeztetést kapott.

Egy kis érdekesség: Szabó Zoltán összesen 33 mérkőzésen ült a Proleter kispadján.

27. perc: Duronjics próbálkozott, de középre tartó lövése nem okozott gondot a hazaiak kapusának.

25. perc: Hatalmas helyzet adódott Rusevics előtt, de Antonics az utolsó pillanatban szögeltre mentett.

22. perc: Beívelésekkel próbálkozik a Proleter, de a TSC védelme állja a sarat, magabiztosan fejelik ki a labdákat.

17. perc: Szilágyi szépségdíjas ollózása kapu mellé ment.

9. perc: Egy gyors akció után helyzetbe került a TSC, de a hazaiak kapusa jól zárta a szöget, így Zec lövéséből nem lett gól.

Ez volt a 15. gólja a csatárnak, aki ezzel a góllövőlista élén utolérte csapattársát, Szilágyit.

6. perc: GÓÓÓL! Vezetést szerzett a Topolya!Nenad Lukics állt a labda mögé, és értékesítette a büntetőt. 0–1

5. perc: Andrejevics sárga lapot kapott az eset után.

5. perc: Tizenegyest kapott a TSC! Duronjicsot rúgták fel a tizenhatoson belül.

1. perc: Elkezdődött a mérkőzés, a TSC indította útjára a labdát.

A TSC kezdőcsapata: Filipovics – Ponjevics, Antonics, Babics, Varga – Duronjics, Grabezs, Tumbaszevics, Zec – Lukics, Szilágyi

A Proleter kezdőcsapata: Petrics - Tanaszin, Mitrovics, Andrejevics, Jokovics - Jovanovics, Pejics, Scsepanovics, Karaklajics - Veszics, Rusevics

Szilágyi Vladimirtől és Nenad Lukicstól tart legjobban a Proleter edzője. Branko Zsigics a mérkőzés előtt elmondta, hogy a TSC csatárkettőse jelentik a legnagyobb veszélyt a TSC részéről, hiszen ők ketten a bajnokságban eddig 29 gólt lőttek.

Az újvidéki Proleter elleni győzelemmel a Topolyai SC karnyújtásnyira kerülhet a szerb Szuperligában az egyesület történelmi sikerétől, az európai kupaszereplést érő negyedik helyen zárástól – két fordulóval a bajnokság vége előtt. Ha a jelenleg is a negyedik helyen álló, december közepe óta veretlen, a legutóbbi öt fordulóban egyaránt nyerő újonc TSC pénteken megveri a Proletert, az ötödik helyezett Csukaricski pedig másnap nem győz hazai pályán az Indjija ellen, biztos, hogy Szabó Zoltán vezetőedző együttese nem végez a negyediknél rosszabb helyen.

A Proleter a 11. helyen tanyázik a 16 csapatos élvonalban, s mivel az idényben nem lesznek kiesők, neki nincs különösebb tétje a hátralévő három bajnokinak.

„Győzni megyünk pénteken Újvidékre, mert meg akarjuk tartani negyedik helyünket. A héten visszafogottabb edzéseket tartottunk, hogy megmaradjon csapatunk jó erőnléte a hátralévő mérkőzésekre”– jelentette ki újságírók előtt Szilágyi Vladimir, a Topolya csatárcsillaga. A Proleter elleni csata után, a Szuperliga utolsó előtti fordulójában a már bajnok Crvena zvezdát fogadja a TSC, majd a nisi Radnicski otthonában zárja fennállása első élvonalbeli idényét – jó eséllyel Európa-liga-indulóként.

A Proleter és a TSC az őszi idény során Zentán mérkőztek meg, akkor a találkozó 1–1-es döntetlennel ért véget.

A csapat öt mérkőzés óta hibátlan, vagyis a lehetséges 15 pontból valamennyit begyűjtötte, miután legyőzte a Javort (6–1), a Radnikot (2–1), a Radot (4–3), a Napredakot (2–1) és a Macsvát (1–0).

A TSC legutóbb a 19. fordulóban szenvedett vereséget a Csukaricski vendégeként (2–1), azóta hat győzelem és két döntetlen a topolyai együttes mérlege.

Köszöntjük kedves olvasóinkat, hamarosan kezdődik a Proleter–Topolya mérkőzés a szerb Szuperliga 28. fordulójában. Tartsanak velünk!

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik