Svájc: Vanczákék legyőzésével megvédte bajnoki címét a Basel!

Vágólapra másolva!
2012.04.22. 18:09
null
A Basel 15. bajnoki címét ünnepelheti (Fotó: Reuters)
Címkék
Megvédte bajnoki címét a Basel labdarúgócsapata a svájci élvonalban, miután 3–0-ra legyőzte a Vanczák Vilmossal és Danilóval felálló Siont idegenben. A Basel előnye immár 16 pont a tabellán, s a második Luzernnek már csak öt meccse van hátra, így nem hozhatja be a listavezetőt. A Sion hét veretlen bajnoki után kapott ki.

 

A mérkőzés elején Vanczák Vilmosnak volt két helyzete, ám lövésébe Marco Streller beleállt, míg második fejese épphogy elment a bal oldali kapufa mellett. A 14. minutumban a korábbi Honvéd-csatár, Danilo fejelt a kapu fölé.

A fordulás után gyorsan vezetést szerzett a Basel Alexander Frei révén, majd a 74. percben Markus Steinhöfer eldöntötte a találkozót, a végeredményt Frei állította be a 83. percben. Danilo még kapott egy sárgát egy elkésett belépőért. A brazil csatár és Vanczák is végigjátszotta a találkozót.

A Basel győzelmével megvédte bajnoki címét, hiszen a második Luzern hátránya 16 pont öt meccsel a vége előtt (ráadásul a Basel egy találkozóval kevesebbet játszott, mint követője). A Basel 15. bajnoki címét szerezte, Alexander Frei 22 találattal toronymagasan vezeti a góllövőlistát. EREDMÉNYEK ÉS TABELLA ITT!

EURÓPAI BAJNOKOK ÉS KUPAGYŐZTESEK 2011–2012 – A LISTA ITT!

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik