nemzetisport.hu 2018.09.07 15:25 Frissítve: 2018.09.07 15:39

Sportdiplomácia: Baggio a TE pekingi kapcsolatát ápolja

Munkalátogatást tett a Testnevelési Egyetemen Roberto Baggio világbajnoki ezüstérmes labdarúgó. 1993 aranylabdása a Baggio Horstvein Football Heroes School képviselőjeként a magyar intézmény Pekingi Sportegyetemmel tervezett kapcsolatát támogatja.

Roberto Baggio és a Testnevelési Egyetem képviselői

Az olasz válogatottban 1988 és 2004 között 57-szer szereplő támadó egy delegáció élén többször is tárgyalt az elmúlt napokban arról, miként működhet együtt az általa képviselt kínai intézmény a Testnevelési Egyetemmel.

„A Baggio nevével fémjelzett vállalkozás általános sport-, illetve azon belül természetesen labdarúgó-specifikus képzési rendszert dolgozott ki, és a jövőben annak esetleges magyarországi alkalmazásáról, együttműködésről ejtünk szót még többször” – idézte a TE honlapja Mocsai Lajos rektort, aki egy aláírt olasz válogatott mezt is kapott az olasz legendától.

Mocsai Lajos és Roberto Baggio meze

A TE beszámolója kiemeli, hogy Baggio többek közt Genzwein Ferenc kancellárral és Balogh Gáborral, a Magyar Diáksportszövetség elnökével is találkozott, s a kapcsolatfelvétel ígéretes volt.

Az olasz klasszis nagy érdeklődéssel nézett körül a Testnevelési Egyetemen

 

2020.02.27 22:02:00

Minden más foci CSINTA SAMU

ALAPVONAL. A szurkolói gyanút az táplálja, hogy a szentgyörgyi futballcsapatban négy olyan játékos is szerepel, aki korábban több-kevesebb időt töltött az egyik ellenlábasnál, az FC Botosani-nál.

2020.02.23 23:32:07

Minden más foci MALONYAI PÉTER

ALAPVONAL. „Ahhoz, hogy valaki jó zsoké legyen, nem kell előtte lónak lennie.” „A fogorvosom a legjobb a szakmában, pedig sosem volt erősebb fogfájása.” „Nincs jó edző meg rossz edző, csak szerencsés meg szerencsétlen.”

2020.02.21 00:13:31

Minden más foci CSINTA SAMU

ALAPVONAL. Lassan eljutunk oda, hogy visszasírjuk a technológia­mentes játékvezetés korát. Azt, amikor egy bíró nem a tévedhetetlensége révén szerzett tekintélyt a futballisták körében, hanem az igazságosságra való törekvéssel, a csibészséggel.