Sportdiplomácia: Baggio a TE pekingi kapcsolatát ápolja

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2018.09.07. 15:25
null
Roberto Baggio és a Testnevelési Egyetem képviselői
Munkalátogatást tett a Testnevelési Egyetemen Roberto Baggio világbajnoki ezüstérmes labdarúgó. 1993 aranylabdása a Baggio Horstvein Football Heroes School képviselőjeként a magyar intézmény Pekingi Sportegyetemmel tervezett kapcsolatát támogatja.

Az olasz válogatottban 1988 és 2004 között 57-szer szereplő támadó egy delegáció élén többször is tárgyalt az elmúlt napokban arról, miként működhet együtt az általa képviselt kínai intézmény a Testnevelési Egyetemmel.

„A Baggio nevével fémjelzett vállalkozás általános sport-, illetve azon belül természetesen labdarúgó-specifikus képzési rendszert dolgozott ki, és a jövőben annak esetleges magyarországi alkalmazásáról, együttműködésről ejtünk szót még többször” – idézte a TE honlapja Mocsai Lajos rektort, aki egy aláírt olasz válogatott mezt is kapott az olasz legendától.

Mocsai Lajos és Roberto Baggio meze
Mocsai Lajos és Roberto Baggio meze

A TE beszámolója kiemeli, hogy Baggio többek közt Genzwein Ferenc kancellárral és Balogh Gáborral, a Magyar Diáksportszövetség elnökével is találkozott, s a kapcsolatfelvétel ígéretes volt.

Az olasz klasszis nagy érdeklődéssel nézett körül a Testnevelési Egyetemen
Az olasz klasszis nagy érdeklődéssel nézett körül a Testnevelési Egyetemen

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik