Skót Kupa: a Hearts magabiztos sikerrel szerzett trófeát

Vágólapra másolva!
2012.05.19. 18:08
Címkék
A Hearts 5–1-re legyőzte a Hiberniant a Skót Kupa Hampden Park-i döntőjében, és története során nyolcadszor, 2006 óta először elhódította a trófeát.

A Premier League felsőházában az 5. helyen záró Hearts a 15. percben szerzett vezetést Darren Barr góljával, majd a cseh Eb-keretből kimaradó Rudolf Skácel talált be a 27. percben. Az alsóházban 5. Hibernian a 41. percben még szépített, de két perccel a fordulás után eldőlt a kupa sorsa. A gambiai Pa Kujabi a saját tizenhatosán belül lerántotta Suso Santanát, a játékvezetőtől megkapta második sárga lapját, a megítélt büntetőt pedig Danny Grainger értékesítette.

Ettől kezdve már csak a különbség volt kérdéses, Ryan McGowan és Skácel második góljával már négyre nőtt a differencia.

A Paksot az ősszel az európai porondról búcsúztató Hearts a kupagyőzelemnek köszönhetően az Európa-ligában nem a selejtező 2. körében, hanem a 4. fordulójában csatlakozik a küzdelmekhez.

Furcsának tűnhet, hogy sem a Celtic, sem pedig a Rangers nem jutott be a döntőbe, a skót futball uraló két gárda azonban a kupában – már csak a kiemelés hiánya miatt is – igán ritkán döntőzik egymás ellen: legutóbb 2002-ben volt erre példa. Arra, hogy egyik sem jutott döntőbe, két éve volt precedens, akkor a Dundee United a Ross Countyt győzte le.

SKÓT KUPA
DÖNTŐ (GLASGOW)
Hearts–Hibernian 5–1 (Barr 15., Skácel 27., 75., Grainger 47. – 11-esből, McGowan 50., ill. McPake 41.)
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik