HIRDETÉS
HIRDETÉS
nemzetisport.hu 2017.11.17 12:42 Frissítve: 2017.12.08 12:03

Skócia: a Vidi korábbi edzőjét is érdekli a Rangers kispadja

Amint beszámoltunk róla, október végén a skót élvonalban szereplő Rangers menesztette a klub vezetőedzőjét, Pedro Caixinhát, miután a csapat klubtörténelmi vereségeket szenvedett el a portugál tréner irányítása alatt, és a bajnokságban sem állt túl fényesen. A klubnál azóta is Graeme Murty irányít ideiglenes megbízott vezetőedzőként. A Rangers elöljárói a héten bejelentették, megfontolt döntést hoznak, minden jelentkezőt meghallgatnak. Ezek között akad magyar vonatkozású is...

HIRDETÉS

 

"Ilyen kis hely is elég nekem a kispadon…” (Fotó: AFP)

Skót lapértesülések szerint ugyanis beadta pályázati anyagát a klub vezetőedzői tisztségének betöltésére Henning Berg, a Videoton FC korábbi szakvezetője is. A norvég tréner a 2016–2017-es szezonban irányította a székesfehérváriakat, és ezüstérmet szerzett a csapattal. A szezon végén közös megegyezéssel szerződést bontott és távozott, azóta nem volt kispadja.

Berg nem ismeretlen a Rangers szurkolói számára, hiszen játékosként éppen a glasgowi csapat volt az utolsó klubja a 2003–2004-es szezonban, ám összeveszett a csapat akkori trénerével, Alex McLeish-sel, és befejezte az aktív játékot.

Az mindenesetre Berg mellett szólhat, hogy edzőként igazán tudhatja, hogy kell legyőzni a Rangers ősi ellenségét, a Celticet, hiszen a irányításával a Legia Warszawa 2014-ben a BL-selejtező harmadik fordulójában 6–1-es összesítéssel kiütötte a skótokat – igaz, az egyik Legia-játékos jogosulatlan szereplése miatt mégis a Celtic került a következő körbe.

Ami Berg ellen szólhat, hogy a Rangers-szurkolók jelentős része hamar nemtetszésének adott hangot a különféle közösségi médiás felületeken, amikor a norvég szakember jelentkezéséről értesült.

 

 

A poszt betöltésére egyébként a jelenleg az Aberdeennél dolgozó Derek McInnest tartja a skót sajtó és a közvélemény a legesélyesebbnek, ő azonban kezd belefáradni a lassan három hete tartó folyamatos találgatásokba jövőjével kapcsolatban.

Henning Berg mellett Gustavo Poyet, és Tim Sherwood is jelentkezett a Rangersnél, de közszájon forog még Alan Pardew, Steve McClaren, Frank de Boer, valamint Michael O'Neill neve is. Szóval, majdnem mindenkié, aki ráér éppen arrafelé...

 

HIRDETÉS
HIRDETÉS
2018.11.14 15:52:32

Minden más foci BOROS MIKLÓS (Kolozsvár)

A Gazeta Sporturilornak a magyar kormány megerősítette, közvetlenül támogatja a klubokat.

2018.11.13 22:00:01

Minden más foci VINCZE ANDRÁS

ALAPVONAL. Nagy átka ez a flancos játékvezetői reform a világ labdarúgásának. A fene nagy digitalizálással, a túlszabályozás miatt az unalom gödrébe taszajtják a játékot.

2018.11.12 19:52:37

Minden más foci nemzetisport.hu

Az A-divízióban horvát–spanyol meccset rendeznek • Federer is pályán a londoni ATP-vb-n.

HIRDETÉS
HIRDETÉS