HIRDETÉS
HIRDETÉS
Nemzetisport.hu 2011.01.05 21:54 Frissítve: 2015.03.30 02:52

Simon Krisztián: gól és két gólpassz a Feyenoord színeiben

Nagyszerűen sikerült Simon Krisztián bemutatkozása a Feyenoordban. A nagy múltú holland csapatnál próbajátékon lévő fiatal újpesti szélső a második félidőre állt be városi rivális Sparta Rotterdam elleni felkészülési mérkőzésen, és két gólpasszal, valamint egy góllal segítette győzelemhez a Feyenoordot.

HIRDETÉS

 

 

Simon Krisztiánt háromszor is ünnepelhették a társak (Fotó: feyenoord.nl)

A Feyenoordot irányító Mario Been már kedden jelezte, hogy mindenképpen játéklehetőséget ad Simonnak, valamint egy másik 19 éves játékosnak, a kazah Szergej Kizsnicsenkónak, aki szintén próbajátékon vesz részt náluk.

A két ifjú az első félidőben még csak a kispadról nézhette a mérkőzést – amelynek tétje az Ezüst Labda (Zilveren Bal) volt –, a szünet után azonban Been tényleg pályára küldte Simont, Kizsnicsenkót pedig a 81. percben cserélte be.

Ekkor 1–1-re álltak a felek, és Simonnak bizony nem volt könnyű dolga, mivel a második játékrész elején egyik csapattársát kiállította a játékvezető, amiért a földön fekve megrúgta az egyik Sparta-játékost.

A Feyenoord azonban tíz emberrel is elkezdte termelni a gólokat, mégpedig nagyrészt a magyar szélsőnek köszönhetően. Simon először a saját térfeléről indulva lefutotta emberét a jobb oldalon, majd a tizenhatoson belülre érve középre passzolt a támadást kísérő Georginio Wijnaldumnak, akinek már csak az üres kapuba kellett továbbítania – ez sikerült neki, bár majdnem fölé pörgetett...

A következő gólban szintén „vastagon" benne volt az Újpest játékosa, aki ezúttal sarokkal adott gólpasszt.

Teljesítményére egy góllal tette fel a koronát, miután egy kontratámadás végén ezúttal ő volt a befejezőember, a Kizsnicsenkótól kapott labdát ballal a kapus alatt a hálóba gurította.

A végén a Sparta még egy bombagóllal szépíteni tudott, így 4–2 lett a végeredmény.

„Simon nagyszerűen játszott. Gyors, jó a kombinatív érzéke, ráadásul másoknak is elő tud készíteni. Pozitív benyomást tett a stábra" – méltatta Been a fiatal újpesti játékos teljesítményét.

GÓLPASSZ WIJNALDUMNAK (1–2)
 

 

GÓLPASSZ VAN BEUKERINGNEK (1–3)
 

 

 SIMON KRISZTIÁN GÓLJA
   

 

FELKÉSZÜLÉSI MÉRKŐZÉS 
 Sparta Rotterdam–Feyenoord 2–4

 

HIRDETÉS
HIRDETÉS
2018.11.14 15:52:32

Minden más foci BOROS MIKLÓS (Kolozsvár)

A Gazeta Sporturilornak a magyar kormány megerősítette, közvetlenül támogatja a klubokat.

2018.11.13 22:00:01

Minden más foci VINCZE ANDRÁS

ALAPVONAL. Nagy átka ez a flancos játékvezetői reform a világ labdarúgásának. A fene nagy digitalizálással, a túlszabályozás miatt az unalom gödrébe taszajtják a játékot.

2018.11.12 01:06:12

Minden más foci BALLAI ATTILA

ALAPVONAL. Sportlapban talán furán hat e párhuzam, de egyszer csak úgy éreztem, Varga Zoltán lénye leginkább Antigonét tükrözi vissza.

2018.11.09 13:46:25

Minden más foci HARMATH ÁKOS

A Southampton menedzsere 1987. november 11-én ma már megismételhetetlen bravúrt vitt véghez.

HIRDETÉS
HIRDETÉS